Focwa

Euro NCAP onthult op FOCWA Congres nieuw keurmerk voor kwalitatief en veilig autoschadeherstel

PERSBERICHT, 29 september

Gisteren heeft dr. Michiel van Ratingen van Euro NCAP samen met Algemeen Voorzitter FOCWA Schadeherstel Frits Huffnagel op het FOCWA Congres in Nieuwegein het eerste product keurmerk voor autoschadeherstel onthuld.

Binnen de schadeherstelbranche wordt al jaren met kwaliteitsborgingssytemen gewerkt. Deze borgingssytemen bleken niet meer toereikend om in de nabije toekomst de kwaliteit en veiligheid van het uitgevoerde herstel aan alsmaar complexere voertuigen te borgen. Met de komst van een nieuwe norm en keurmerk wordt er na jaren concreet invulling aan de behoefte om boven bestaande wet- en regelgeving te komen met een normering die de kwaliteit en veiligheid inhoudelijk benaderen.

Samenwerking is het sleutelwoord, want samen met het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur en onder meer de verzekerings- en leasebranche gaan we ervoor zorgen dat het herstel van voertuigen aan hoge normen blijft voldoen en de veiligheid van weggebruikers en omstanders niet in gevaar komen, aldus Huffnagel. Alle stakeholders hebben hun commitment om over twee jaar alleen te werken met autoschadeherstelbedrijven die het keurmerk mogen voeren.

Woorden worden dus nu daden. Ik heb veel waardering voor de inzet van alle betrokkenen om
tot deze norm te komen, aldus Huffnagel. Michiel van Ratingen, Secretaris Generaal van EuroNCAP: We voelen ons als Euro NCAP verantwoordelijk voor de veiligheid van inzittenden en omstanders. En indien er initiatieven worden genomen om de kwaliteit en veiligheid te borgen is dat natuurlijk mooi.

0-0-0-0-0-0-0-0