Politie Groningen

Donderdag 29 september 2011

Provincie Groningen, 29-09-2011

Politie zet onderzoek naar doorrijder Hoogkerk voort

GRONINGEN In de nacht van zaterdag op zondag 26 juni heeft er op de Zuiderweg in Hoogkerk een aanrijding plaats gevonden. Daarbij raakte een 36-jarige Groninger gewond. De man liep met zijn twee honden op de Zuiderweg toen zij werden aangereden. Eén van de honden overleefde de klap niet. De veroorzaker van de aanrijding bekommerde zich niet om zijn slachtoffers en reed door. Een 44-jarige automobilist uit de gemeente Noordenveld werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding. De politie berichtte eerder over dit ongeval. De politie is nog steeds bezig met het onderzoek naar de toedracht van dit ongeval. Mogelijk zijn er nog getuigen die informatie hebben over de aanrijding en met wie de politie nog niet heeft gesproken. De politie wil graag met deze mensen in contact komen. Getuigen kunnen bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844. Mensen die hun informatie wel willen delen maar niet bekend willen worden, kunnen bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Op de bon voor overbelading

DE MARNE De politie heeft woensdagochtend een 31-jarige automobilist uit gemeente De Marne bekeurd voor overbelading van een aanhangwagen. Een agent zag de bestuurder in een bedrijfsauto en aanhanger rijden over de N361 en vermoedde dat er teveel lading in de kar lag. Na weging op een weegbrug bleek dat de aanhanger 3480 kg woog. De auto van de bestuurder mag maar 2500 kg voort trekken. Vanwege de overbelading van 39 procent moest de man zijn lading afladen. Hij krijgt een bekeuring voor overschrijding van 980 kg.

Fietsster aangereden door bromfiets

GRONINGEN Een 20-jarige fietsster uit Groningen is woensdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Emmasingel in haar woonplaats. De jonge vrouw wilde met haar fiets voorsorteren om af te slaan. Op dat moment kwam een 20-jarige plaatsgenoot op zijn bromfiets voorbij rijden. Hij raakte de vrouw, waardoor ze op de grond viel. Ze is door ambulancemedewerkers onderzocht. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Automobilist rijdt door na veroorzaken aanrijding

STADSKANAAL De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval op de Continentenlaan in Stadskanaal. De aanrijding vond woensdagochtend plaats omstreeks 08.20 uur. De veroorzaker van de aanrijding reed door. Een 12-jarige jongen uit Stadskanaal reed op zijn fiets over de Continentenlaan. Ter hoogte van de viertonde wilde hij te voet oversteken bij het zebrapad. Terwijl hij stilstond met het achterwiel nog op de weg werd hij aangereden door een nog onbekende automobilist. Het slachtoffer kwam ten val door de aanrijding. De bestuurder remde even af en reed toen door zonder zich te bekommeren om de jongen. De automobilist reed weg via de Coninentenlaan in de richting van het politiebureau. Het slachtoffer liep door de aanrijding gescheurde enkelbanden op. De automobilist reed in een zilvergrijze Volkswagen Passat Sedan model bouwjaar 1990. De auto had een Duitse kentekenplaat beginnend met NOH - .... Het rechterachterlicht was kapot. Aan de binnenspiegel hingen dobbelstenen. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets kunnen zeggen over de toedracht van het ongeval, het doorgereden voertuig of over de bestuurder van de auto. Getuigen kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Man valt tijdens schoonmaak door dak

BELLINGWOLDE Een 48-jarige bewoner van een woning aan de 2e Vennenweg 3 in Bellingwolde, is woensdagochtend, tijdens het schoonmaken, door het dak van zijn woning naar beneden gevallen. Het slachtoffer kwam op zijn rug terecht. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Meisje gewond na ongeval
STADSKANAAL Een 12-jarig meisje uit Gieterveen raakte woensdagmiddag gewond na een ongeval op de H.J. Kniggestraat. Ze fietste over het fietspad toen ze zonder uit te kijken en te stoppen de weg overstak en daarbij in botsing kwam met een achterop komende automobilist. Het slachtoffer belandde hierna op de motorkap van de 41-jarige autobestuurder uit Veendam. Ze werd met onbekend letsel overgebracht naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal.

Duo aangehouden na poging inbraak

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag in de omgeving van de A.J. Lutulistraat in Groningen twee vermoedelijke inbrekers aangehouden. De politie kreeg een melding dat twee mannen probeerden in te breken in een woning in die straat. De melder gaf een goede omschrijving van het tweetal. Toen agenten aan kwamen rijden, zetten de twee verdachten het op een lopen. Ze konden even later worden aangehouden. Het duo uit Hilversum (35) en uit het Duitse Recklinghausen (23), is ingesloten voor verhoor.

Skeeleraar gewond na aanrijding

HAREN Een 39-jarige vrouw uit Haren is woensdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Rijksstraatweg in Haren. Zij skeelerde op het fietspad toen zij werd ingehaald door een 68-jarige Groninger op een snorfiets. Toen de snorfietser de vrouw had ingehaald voelde hij een tik tegen zijn achterwiel. Hij keek achterom en zag het slachtoffer op het fietspad liggen. De vrouw is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Man betrapt na strooptocht

TER APEL De politie heeft woensdagmiddag een 33-jarige inwoner van Ter Apel aangehouden. De man had uit tenminste vier winkels in het centrum van Ter Apel spullen gestolen. De verdachte liep tegen de lamp toen het alarm in een van de winkels af ging. Hij had voedingsmiddelen en make-up gestolen (waarde onbekend). De verdachte moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek naar de winkeldiefstallen en maakt proces-verbaal op.

Bromfietser gewond na aanrijding

WESTERBROEK Een 17-jarig meisje uit Kolham is woensdagmiddag gewond geraakt. Op de kruising van de Borgweg en de van Arnhemselaan in Westerbroek zag een 44-jarige automobilist uit de gemeente Hoogezand-Sappemeer de scooterrijdster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer is met pijn aan haar knie naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakte een rapportage van de aanrijding.

Politie houdt man met vuurwapen aan
GRONINGEN De politie hield tijdens een Opiumwetcontrole een 24-jarige Groninger aan. De man bevond zich woensdagavond met een andere man op het A-kerkhof toen de politie een Opiumwetcontrole wilde uitvoeren. Tijdens het aanspreken van de Groninger nam deze de benen. Na een korte sprint kon hij in de kraag worden gevat. Hij bleek een vuurwapen en een doosje munitie bij zich te dragen. Hij was niet in het bezit te zijn van drugs. Na onderzoek in de woning van de verdachte werd eveneens een kleine hoeveelheid munitie en enkele speelgoedwapens aangetroffen. De goederen werden in beslag genomen. De andere man werd eveneens gecontroleerd maar bleek niet in het bezit te zijn van drugs en/of vuurwapens.

Vrouw gewond na botsing met auto

GRONINGEN Een 45-jarige vrouw uit Groningen raakte woensdagavond gewond na een aanrijding op de kruising van de Bedumerweg met de Noorderstationsstraat. Ze fietste op het fietspad van de Bedumerweg in de richting van de Nieuwe Ebbingestraat toen ze op de T-splitsing met de Noorderstationsstraat geschept werd door een personenauto. Het slachtoffer werd met onbekend beenletsel overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. De 37-jarige autobestuurster verklaarde de fietser niet te hebben gezien.

Invalideparkeerkaarten gestolen bij autoinbraken
GRONINGEN Tijdens twee autoinbraken in de Beukenlaan en de Metaallaan, werden woensdagavond uit beide autos de invalideparkeerkaart ontvreemd. De inbraken vonden respectievelijk omstreeks 23.15 en 00.35 uur plaats. Op beide locaties werden twee blanke jongens op een vermoedelijk Gilera Sita-scooter gesignaleerd. Tijdens de diefstallen stond één persoon op de uitkijk terwijl de ander een ruit insloeg en de diefstal pleegde.

Alcomobiliste aangehouden

SAPPEMEER De politie heeft donderdagochtend een 37-jarige vrouw uit Hoogezand aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten controleerden de automobiliste op de Noorderstraat in Sappemeer. Een blaastest wees uit dat de bestuurster onder invloed had gereden. Op het bureau werd een alcoholpromillage van
1,9 promille (830 ug/l) vastgesteld. Haar rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 28 oktober 2011 op diverse plaatsen het verkeer.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 2779, aantal overtredingen: 39, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Grootegast, Mensumaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 213 aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1580, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 132 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.