NCRV

Man bijt hond: Ding-a-dong

Ingezonden door NCRV op 28 september, 2011 - 10:45


donderdag 29 september 2011 - 18:50 uur
Zender:
Nederland 2

Op zaterdag 2 oktober bestaat de Nederlandse televisie 60 jaar. Een mooie aanleiding voor het NCRV-programma Man bijt hond om met kijkers terug te blikken op nostalgische televisieavondjes.

Vandaag herbeleven we het Eurovisie Songfestival van 1975 met Barry van Cornewal , die als achtjarig jongetje Teach-In zag winnen met Ding-a-dong.
Barry zat als achtjarig jongetje vol spanning voor de televisie toen 'zijn' band Teach-In meedeed aan het Songfestival. Getty Kaspers, de zangeres van Teach In, woonde bij Barry om de hoek in Enschede. Voor het eerst mocht hij het gehele festival tot en met de uitslag bekijken op TV. Het was een groot feest voor Barry dat zijn band won! De hele buurt ging na thuiskomst op bezoek bij Getty om haar te feliciteren, en ook Barry stond als klein mannetje in de rij om zijn idool te ontmoeten. Deze avond was voor Barry het begin van een leven waarin het Songfestival een belangrijke rol is blijven spelen.

Verder: Hond aan tafel schuift aan bij een echtpaar waarvan de vrouw er nog erg aan moet wennen dat de man des huizes niet meer werkt en de verjaardag van IJzeren Hein Auke wordt gevierd, hij wordt 93 jaar!

Programma:
Man bijt hond
Website:
http://www.manbijthond.nl