Ingezonden persbericht


PERSBERICHT LantarenVenster Rotterdam: concert Ultra High Flamenco (UHF) - Flamenco Free Style!

Woensdag 28 september, 20:30, ¤ 20

LantarenVenster organiseert samen met Flamenco Biënnale Nederland in opmaat naar haar vierde festivaleditie een nieuwe cyclus Intermezzo Flamenco concerten. De serie start in september met de swingende flamencojazz formatie UHF: Ultra High Flamenco.

Vier muzikale vrienden kruisten jarenlang elkaars pad als sidemen van gitaarmeesters als Tomatito, Vicente Amigo en Gerardo Nùñez en pianist Chano Domínguez. In 2007 kwamen ze samen in een splinternieuw flamencojazzkwintet met de veelzeggende naam Ultra High Flamenco. Met een ton aan flamenco op zak, maar vederlicht musicerend stijgt UHF op van Andalusische bodem. Stevig gegrond in de traditie en vanuit hun jazzervaringen vertellen de musici van UHF elkaar hun verhalen, in eigen composities. Met de flamencogitaar als anker beweegt de viool zich vrij door de muziek, soms zangerig als een ijle cantaor. Al improviserend rekken contrabas en percussie de toch al zo rijke flamencoritmiek verder op. Snaren en percussie, dàt is UHF. De vraag of het jazz of flamenco is, is niet aan de orde. De groep schept een rijke, open flamenco-improvisatieruimte, waar doorheen de leden zich met veel verbeeldingskracht, vrijheid en plezier bewegen. UHF presenteert tijdens deze concertreeks hun tweed e, adembenemende CD Bipolar, vol innovatieve interpretaties van verschillende traditionele flamencostijlen. Live is de groep een ware sensatie. Ultra High Flamenco is flamenco freestyle!

Bezetting:
Pablo Martín - contrabas
José Quevedo 'Bolita' - gitaar
Alexis Lefèvre - viool
Paquito Gonzàlez - percussie

Volgende flamenco Intermezzo concerten:
3 december 2011: Joaquín Grilo & Theodosii Spassov: ¡Tui-to!' -That's it! ; 30 maart 2012: Olga Pericet: Cantes y Bailes
18 mei 2012: Diego del Morao & Jesùs Méndez: Orate www.flamencobiennale.nl

Kaarten voor de concerten zijn online te koop via www.lantarenvenster.nl/jazz en aan de kassa van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 te Rotterdam.