DAF Trucks DAF Trucks benoemt ATEC tot distributeur in Saoedi-Arabië

DAF Trucks N.V. heeft een overeenkomst gesloten met ATEC - the Arabian Truck and Construction Company - voor de marketing, verkoop en service-activiteiten van DAF in Saoedi-Arabië. ATEC zal daar ook PACCAR Parts vertegenwoordigen om een eersteklas beschikbaarheid van onderdelen te garanderen voor DAF-trucks in heel Saoedi-Arabië.

"Dat wij zijn aangesteld als distributeur van DAF Trucks betekent een waardevolle uitbreiding van ons activiteitenpakket waartoe onder andere de verkoop en service van bussen behoort", aldus Peter Beaumont, managing director van ATEC. "DAF Trucks is een van de meest succesvolle truckproducenten van Europa en biedt uitstekende producten en toonaangevende diensten erachter, de sleutel tot het succes in Saoedi-Arabië. We zijn enthousiast en vereerd om DAF hier te mogen vertegenwoordigen."

ATEC beschikt in Saoedi-Arabië over diverse verkoop- en servicelocaties, inclusief een nieuw verkoopkantoor in Riyadh, dat deze week officieel werd geopend. "Dit netwerk zullen wij op termijn zeker verder uitbouwen", verduidelijkt Peter Beaumont. "In Saoedi-Arabië worden in het zware trucksegment (>15 ton) jaarlijks zo'n 7.500 voertuigen geregistreerd en die markt zal de komende jaren groeien naar 10.000 eenheden. Wij streven met DAF naar een substantieel marktaandeel. Hoewel we binnen het transport over de lange afstand uitstekende kansen zien voor de XF105, zal de CF het merendeel van de verkopen voor haar rekening nemen, vooral in het bouwsegment. In het distributiesegment zullen we actief zijn met de DAF LF."

"DAF is verheugd met de samenwerking met ATEC", aldus Michiel Kuijs, managing director Sales Operations van DAF Trucks N.V. "ATEC is een toonaangevende en professionele partner, die vast voorgenomen is een solide marktpositie in Saoedi-Arabië te realiseren. Haar lange ervaring en voortdurende succes op de markt zullen daarbij van grote waarde zijn. ATEC zal een cruciale rol spelen om de aanwezigheid van DAF verder te versterken in het Midden-Oosten, waar we al actief zijn in onder andere de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en Irak." DAF Trucks N.V. - een dochteronderneming van het Amerikaanse PACCAR Inc, een van de grootste producenten van zware trucks in de wereld - is een toonaangevende producent van lichte, middelzware en zware trucks met in de Europese Gemeenschap een marktaandeel van 15,3% in de klasse boven 15 ton (2011, t/m juni). DAF produceert een compleet programma trekkers en bakwagens, met het juiste voertuig voor elke transporttoepassing. Daarnaast is DAF toonaangevend op het gebied van de diensten achter het product: Multi Support Reparatie- en Onderhoudscontracten, financiële diensten van PACCAR Financial en een eersteklas onderdelenvoorziening. Bovendien ontwikkelt en produceert DAF componenten als assen en motoren voor met name van bus- en touringcarproducenten over de gehele wereld. DAF Trucks N.V. heeft fabrieken in Eindhoven en in het Belgische Westerlo en meer dan 1.000 dealers en servicepunten in Europa.

Eindhoven, 28 september 2011




DAF Trucks