Rijksvoorlichtingsdienst

Veteranendag Koninklijke Landmacht Doelgroep veteranen van de missies voor 1962

Op 28 september vindt in Rotterdam de Veteranendag van de Koninklijke Landmacht plaats. Deze dag toont de Landmacht haar waardering voor haar veteranen. Zij komen deze dag bij elkaar in de Ahoy in Rotterdam. De doelgroep betreft alle Landmacht veteranen van de missies voor 1962. Zij zijn onder andere ingezet tijdens de Tweede Wereld Oorlog of waren uitgezonden naar onder andere Nederlands Indië, Korea of Nieuw Guinea of zij waren ingezet voor de missies UN Special Comittee on Balkans, UN Truce Supervision Organization, First UN Emergency Force , UN Observer Group in Libanon en de UN Operation in the Congo.

Het belangrijkste doel van de veteranendag is de kans voor oud kameraden zich met elkaar te herenigen en herinneringen aan vroeger op te halen. Daarnaast is er op deze Veteranendag uiteraard ook voor amusement gezorgd en wel in de vorm van een preview van de Nationale Taptoe.

Jubileum VOMI
Tot slot viert de Vereniging Oud Militairen Indië-gangers (VOMI Nederland, de overkoepelende organisatie van de regionale Verenigingen Oud Militairen Indië- en Nieuw Guineagangers) haar 25 jarig jubileum wat de dag een extra feestelijk tintje geeft.