Gemeente Barneveld


Feestelijke opening van de fietstunnel in Veller

De gemeente Barneveld, ProRail en de provincie Gelderland openen op woensdag 28 september 2011, samen met kinderen uit de nieuwbouwwijk Veller, officieel de fietstunnel onder de Valleilijn. De tunnel verbindt de nieuwbouwwijk Veller met het gebied ten noordoosten van de Valleilijn. Met name voor scholieren van De Meerwaarde is de tunnel een veilige manier om aan de andere kant van de spoorlijn te komen.

De realisering van de fietstunnel in Veller is mogelijk gemaakt door de gemeente Barneveld en de provincie Gelderland. In oktober 2010 werd de tunnelbak onder de Valleilijn geschoven. In de maanden daarna werd de tunnel afgebouwd en aangesloten op de fietspaden. Medio maart 2011 is de tunnel opengesteld voor het fietsverkeer.

Officiële opening
Op woensdag 28 september 2011 gaan de betrokken partijen de tunnel officieel en feestelijk openen. De gemeente Barneveld heeft alle kinderen van 3 t/m 12 jaar uit de wijk Veller uitgenodigd om hun fiets te versieren en met deze fiets naar de opening van de tunnel te komen. Voor de drie mooist versierde fietsen (in drie leeftijdscategorieën) is een prijs beschikbaar.

Programma
Het programma van de feestelijke opening is als volgt:

13.00 uur:
Ontvangst van kinderen en genodigden aan de Vellerse kant van de tunnel Welkom door wethouder P.J.T. van Daalen van de gemeente Barneveld

13.10 uur:
Fietstocht met versierde fietsen door de tunnel Voor iedereen is er aan de andere kant van de tunnel iets te eten en te drinken

13.25 uur:
Toespraken door wethouder Van Daalen van de gemeente Barneveld en de heer Mulder, regiodirecteur van ProRail

13.35 uur:
Fietstocht met versierde fietsen terug door de tunnel

13.40 uur:
Prijsuitreiking van de drie mooist versierde fietsen aan drie leeftijdscategorieën

13.50 uur:
Einde van de feestelijke opening

De gemeente Barneveld nodigt bewoners van de wijk Veller van harte uit om bij de officiële opening van de fietstunnel aanwezig te zijn.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl