Gemeente Westervoort

Er blijven voldoende parkeerplaatsen in Centrum Westervoort

Wij nodigen u uit voor de inloopavond op 28 september.

De gemeente Westervoort vindt het belangrijk om voor iedereen voldoende parkeerruimte te hebben. Op 11 december 2011 stopt de eerste trein in Westervoort en dat betekent dat er een nieuw parkeerbeleid moet komen. De parkeerplaatsen op het Dorpsplein liggen dicht bij het station. We verwachten dat de treinreizigers ook een deel van het Dorpsplein in beslag nemen voor het parkeren van hun auto. Dit gaat ten koste van de parkeergelegenheid voor winkelbezoekers.

Om problemen voor te zijn, hebben we in het voorjaar een parkeeronderzoek uitgevoerd en zijn we gestart met het schrijven van een parkeervoorstel. Hoewel de discussie over het voorstel nog moet komen, houden wij nu al tekening met het nemen van parkeerregulerende maatregelen op het Dorpsplein en de directe omgeving. De meest voor de hand liggende maatregel is het instellen van een parkeerschijfzone (blauwe zone).

Voordat er definitieve besluiten genomen worden is er overleg met belanghebbenden:

Op 28 september 2011, vanaf 19.30 uur, organiseren we een inloopavond, voor alle belangstellenden. Op die avond worden de plannen uitgelegd en is er ook gelegenheid voor vragen en suggesties. Uiteindelijk zal de gemeenteraad het voorstel op 31 oktober 2011 bespreken.

U bent van harte welkom!

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl