Gemeente Hardenberg

College- en raadsleden op bezoek bij vrijwilligersorganisaties

27 september 2011

Het jaar 2011 is uitgeroepen tot Europees jaar van het vrijwilligerswerk. De gemeente Hardenberg wil dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en besteedt dit jaar daarom naast de jaarlijkse activiteiten NL Doet en de waardering voor vrijwilligers extra aandacht aan vrijwilligerswerk. In de maand oktober worden verschillende vrijwilligersorganisaties bezocht door college- en raadsleden.

Binnen de gemeente Hardenberg zijn veel vrijwilligers actief. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de samenleving. Zonder deze vrijwilligers zouden veel verenigingen, clubs, dorpshuizen en activiteiten niet goed kunnen functioneren.
Voor de gemeente is het belangrijk dat vrijwilligerswerk ook in de toekomst op hetzelfde niveau en met plezier uitgevoerd kan worden. Het ondersteunen van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties is daarbij een belangrijk aandachtspunt.

Het gemeentebestuur wil daarom graag met diverse vrijwilligersorganisaties in gesprek om te horen wat er leeft en speelt bij de vrijwilligersorganisaties.

Kijk op vrijwilligerswerk
Van 3 tot 29 oktober brengen collegeleden en raadsleden een bezoek aan verschillende vrijwilligersorganisaties onder de noemer 'Kijk op vrijwilligerswerk'. Vrijwilligersorganisaties die werken vanuit een algemeen belang en voor een groot gedeelte werken met vrijwilligers op het gebied van welzijn en zorg zijn aangeschreven. De organisaties konden zich tot september opgeven. Tijdens dit bezoek kan de vrijwilligersorganisatie zich presenteren. Verder gaan ze met elkaar in gesprek over nut en noodzaak van het vrijwilligerswerk, zodat de gemeente een goed beeld krijgt van de diverse
vrijwilligersorganisaties.

Indien mogelijk is er bij dit bezoek ook een medewerker van het Servicepunt Vrijwilligerswerk van de Stuw en de adviesraad Wmo aanwezig. Zij zullen dan een korte toelichting geven over wat zij kunnen betekenen voor de vrijwilligersorganisatie.