Politiebond ACP

Houtskoolschets Nationale Politie onder de loep

De kwartiermakers van de Nationale Politie hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan het ontwerpplan van de nieuwe organisatie. Deze houtskoolschets zou al in diverse korpsen worden gepresenteerd. Een ruwe schets wordt echter pas over enkele dagen aangeboden aan minister Opstelten van Veiligheid & Justitie. De ACP wil benadrukken dat er vervolgens nog adviesrondes zullen plaatsvinden, waarbij de ACP ook haar leden wil betrekken.

De geruchten gaan dat er zowel binnen als buiten de politiesector presentaties worden gegeven over de houtskoolschets van de Nationale Politie. Ook de ACP ontvangt uit het politieveld veel (tegenstrijdige) signalen over het ontwerpplan. De ACP volgt de vorming van de Nationale Politie op de voet en wil duidelijk stellen dat het om een ruwe schets gaat. Rond 1 oktober moeten de plannen van de kwartiermakers op het bureau van minister Opstelten liggen. Pas dan zal de ACP het ontwerpplan ook aan haar leden voorleggen.

Inspraak achterban

De vorming van de Nationale Politie heeft immers ingrijpende gevolgen voor alle politiemensen. Daarom wil de ACP de definitieve plannen voor de nieuwe inrichting van Politie Nederland samen met de eigen achterban beoordelen. Mede op basis van de input van leden zal de ACP een advies aan de minister van V&J opstellen. Leden die bij de beoordeling van de inrichtingsplannen voor de Nationale Politie betrokken willen worden, kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen naar cbbonleesbaaracponleesbaarnl. Daarbij het verzoek om ook de eigen expertise en het eigen vakgebied aan te geven. De wijze waarop de ACP dit vorm gaat geven, is afhankelijk van de belangstelling van leden die mee willen praten.

---

28/09/11 15:30

---