Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Drempt - Hennepkwekerij opgerold                          |
De politie heeft dinsdagavond 27 september in een stacaravan bij een woning op de Zomerweg in Drempt een hennepkwekerij opgerold. Een 21-jarige bewoner is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een anonieme tip. In een stacaravan op het terrein van de woning bleek een ruimte ingericht als hennepkwekerij. Daarnaast troffen agenten planten in een slaapkamer van de woning aan. De politie heeft de aangetroffen apparatuur en de nog aanwezige planten in beslag genomen en vernietigd. De bewoner is aangehouden voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011126833

|     |Groenlo - Mannen rommelen aan kentekens                   |
De politie heeft dinsdag 27 september twee mannen uit Enschede aangehouden. Een oplettende getuige zag hen sleutelen aan kentekens van voertuigen, die op de Zuidgang in Borculo geparkeerd stonden.

De politie kreeg de melding van een oplettende burger, die twee mannen zag sleutelen aan kentekens van de op de Zuidgang geparkeerde auto's. De mannen kregen in de gaten, dat er op ze gelet werd en gingen er in een auto vandoor. De getuige volgde hen. De verdachten reden op de Waterhoekdijk in Beltrum tegen een boom en gingen er te voet vandoor. Agenten hebben de verdachten korte tijd later kunnen aanhouden. Ze zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De verdachten, twee mannen uit Enschede van 21 en 26 jaar, zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

2011136186

|     |Silvolde - Motorrijder gewond bij aanrijding              |
Op dinsdag 27 september heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Kapelweg in Silvolde tussen een 47-jarige automobilist uit Netterden en een 52-jarige motorrijder uit Westendorp. De motorrijder is met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht.

De politie werd rond 14.00 uur gewaarschuwd. Beide bestuurders reden op de Kapelweg, toen de automobilist linksaf sloeg en een oprit wilde oprijden. De motorrijder haalde hem op dat moment net in. Ze kwamen met elkaar in botsing, waarbij de motorrijder ten val kwam. Hij is met schouderletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en bleek zijn sleutelbeen te hebben gebroken. De automobilist kwam met de schrik vrij.

2011136345

Einde berichten
-----------------------
(

(


---- --