KNHS

Nationale mentop maakt zich op voor het Nederlands Kampioenschap 28 september 2011
IJsbrand Chardon marathon CHIO Aken 2011

ERMELO (KNHS) De nationale enkel-, twee-en vierspanmenners en de tandemrijders maken zich op voor het Nederlands Kampioenschap, dat op 1 en 2 oktober wordt verreden in Deurne. Aan de start van deze seizoensafsluiter komen onder meer Europees Kampioen vierspannen 2011 IJsbrand Chardon (Den Hoorn) en tweespanrijder Tom Engbers (Vasse), winnaar van het WK brons 2011.

IJsbrand Chardon gaat voor zijn 23ste nationale titel. De viervoudig Wereldkampioen kan stevige concurrentie verwachten van zijn gouden teamgenoten Koos de Ronde (Zwartewaal) en Theo Timmerman (Putten). Bij de tweespannen bindt Tom Engbers de strijd aan met onder meer de titelverdediger Raymond Letteboer (Oud Ootmarsum) en zijn gouden WK-teamgenoten Gerard Leijten (Eersel) en Harrie Verstappen (Eersel). Voor de enkelspan paarden is dit NK het hoogtepunt in hun WK-tussenjaar. Nationaal kampioen Jan van den Broek nam vorig jaar in Deurne afscheid als actieve menner. Inmiddels heeft zijn zoon Wilbrord van den Broek (Nistelrode) met succes de leidsels van Oscar overgenomen en zal hij evenals onder andere de dit seizoen zeer sterk presterende Christiaan Provoost (Domburg) een gooi doen naar de nationale titel. De tandemrijders strijden in Deurne voor het eerst in het Nederlands Kampioenschap. Voorheen stond er voor deze gemengde rubriek met paarden en ponys een Verenigingskampioenschap op het programma.

Op zaterdag 1 oktober strijden de deelnemers op de terreinen van de Nederlandse Hippische Beroepsopleidingen in Deurne in de dressuur en de vaardigheid. Op zondag 2 oktober staat de spectaculaire marathon op het programma, waarin acht hindernissen zijn opgenomen. Na de marathon zijn de nieuwe Nederlandse kampioenen bekend.

Meer informatie: www.vierspannendeurne.nl

Cindy Timmer
In opdracht van de KNHS