Gemeente Coevorden

Binnenvree

Albert Heijn Coevorden verhuist naar Binnenvree

woensdag 28 september 2011 - Persbericht

Supermarkt Albert Heijn in Coevorden verhuist in 2015 van haar huidige locatie in winkelcentrum de Gansehof naar een nieuwe locatie in de wijk Binnenvree. Dat is de intentie die ondernemer Albert Huisjes van Albert Heijn, wooncorporatie Domesta en de gemeente Coevorden overeen zijn gekomen. De aanleiding van deze verhuizing is een gewenste uitbreiding van Albert Heijn, die niet mogelijk is op de huidige locatie. Bij de zoektocht naar een nieuwe locatie is Binnenvree als beste keuze uit de bus gekomen.

In eerste instantie was het terrein aan de Drostenstraat 1 gereserveerd voor woningbouw door Domesta binnen de herstructuring van de wijk Binnenvree. In de Woningbouwstrategie van de gemeente Coevorden is besloten de bouw van het aantal woningen te verminderen vanwege de krimpende bevolking. Hierdoor kwam de locatie Drostenstraat 1 in aanmerking voor een alternatieve bestemming. Albert Huisjes had al eerder aangegeven graag uit te willen breiden op deze locatie. Domesta heeft besloten af te zien van woningbouw op de locatie in Binnenvree en het terrein beschikbaar te stellen voor andere doeleinden. Daarnaast is de komst van een supermarkt in een herstructureringswijk een extra faciliteit die meer mensen naar de wijk zal trekken. Onder de bewoners is een enquête gehouden waaruit bleek dat er veel behoefte is aan een vestiging van Albert Heijn in de wijk Binnenvree; ook Domesta juicht deze vestiging toe.

Herstructurering Binnenvree
In 2005 begon Domesta met een grootschalige herstructurering in de wijk Binnenvree, nadat was besloten dat de woningen en openbare ruimte nodig aan vernieuwing toe waren. Ook kende de wijk nogal wat sociale problemen. Drie uitgangspunten werden vastgesteld; deze zijn duurzaam bouwen, betaalbare woningen en een prettige leefomgeving. Binnen dit laatste uitgangspunt past een supermarkt prima. Inmiddels hebben alle betrokken partijen laten weten dat ze hier graag aan mee werken. De voorwaarden hiervoor worden in de komende tijd verder uitgewerkt. De uiteindelijke verplaatsing zal plaats gaan vinden in 2015.