Politie Twente


Zwolle: Gewapende overval op ijzerhandel Maandagochtend 12 september overvalt een onbekende man een medewerker van een ijzerhandel aan de Katwolderweg. Onder bedreiging van een vuurwapen maakt de man een tas met een aanzienlijk geldbedrag buit. Na de overval springt de man bij een kompaan achterop een gereedstaande scooter. Deze opvallende scooter wordt (vermomd) aan de Nijverheidsstraat teruggevonden. De politie zoekt getuigen en mensen die de opvallende scooter herkennen. (Zie bijlage voor foto's scooter).

Enschede: Beroving tijdens geldstorten Een 34-jarige werknemer van Heron automaterialen uit Enschede wil zaterdag 9 juli omstreeks 13.30 uur het geld van zijn werkgever storten bij de ING-bank in het winkelcentrum aan de Wesseler-Nering. Daar wordt hij, in het bijzijn van vele getuigen, beroofd van zijn plastic tas van de Heron met inhoud door twee mannen. Hij komt met hen in worsteling, ze ontkomen met het geld. De politie heeft een gestolen scooter en twee helmen van de daders in de omgeving aangetroffen en toont beelden van de daders. Wie (her)kent deze helmen of de daders?

Deventer: Diefstal Macbook met geweld Donderdagmiddag 11 augustus proberen twee mannen een Macbook (laptop van het merk Apple) te stelen bij de Mediamarkt aan het Boreelplein. Eén van de mannen wordt aangehouden, de andere man weet, nadat hij een medewerker van de beveiliging heeft gestoken, te ontkomen. In de uitzending worden bewakingsbeelden van de onbekende man getoond.

Deventer: Straatroof met geweld Een 20-jarige inwoner van Deventer wordt in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 augustus na een avondje stappen op de Singel door twee onbekende mannen met geweld beroofd van geld en zijn mobiele telefoon. Het onbekende tweetal is in de Keizerstraat vastgelegd op bewakingsbeelden. Wie zijn deze twee onbekende mannen?

Deventer: Bejaarde dame bestolen van portemonnee in supermarkt Een 96-jarige inwoonster van Deventer wordt op dinsdagmiddag 26 juli ongemerkt bestolen in een supermarkt aan de Johannes van Vlotenlaan. Een onbekende vrouw weet ongemerkt haar portemonnee uit haar tas te stelen. Van de diefstal worden beelden getoond.

Rijssen: Schennispleger
Wie kent de man die wordt getoond op bewakingsbeelden? Hij wordt verdacht van zeker zes keer schennis plegen ten aanzien van minderjarigen. De politie wil heel graag zijn identiteit weten.

Wierden/Enter: Diefstal scheermesjes Met behulp van een Albert Hein koeltas hebben twee mannen bij de Kruidvat in Wierden voor meer dan E 700,00 aan scheermesjes weggenomen. Dit hebben ze eerder die dag, op dinsdag 23 augustus, ook geprobeerd bij de Kruidvat in Enter. Wie (her)kent de mannen op de bewakingsbeelden?

Hengelo/Enschede: Twee vrouwen pinnen met gestolen pas Waarschijnlijk hebben twee vrouwen op 13 augustus over de schouder van een tachtigjarige vrouw meegekeken toen zij haar boodschappen bij de Albert Hein in Hengelo afrekenende met haar pinpas. Bij de Europatunnel hebben ze haar aan de praat gehouden en haar portemonnee ontfutseld. Even later werd bij de ABN-AMRO in Enschede een flink bedrag gepind. Deze beelden worden getoond.

Haaksbergen: Diefstal dure flessen drank Twee dames stelen zowel op 18 augustus als 19 augustus dure flessen drank bij de Gall en Gall aan de Spoorstraat te Haaksbergen. De dames staan op de bewakingsbeelden. Wie kent ze?

Almelo: Overvallen cafetaria's Violierstraat Vorige week is een 39-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het plegen van de overvallen op 6 en 19 september op twee cafetaria's aan de Violierstraat in Almelo. Toch heeft de politie nog vragen over deze overvallen en verzoekt getuigen te bellen. In de uitzending worden een masker en een wapen getoond die de overvaller heeft gebruikt.

Vollenhove: Babbeltruc in supermarkt Een 82-jarige man werd op vrijdag 2 september bestolen van zijn pinpas door middel van een babbeltruc in een supermarkt. Van de man die de pas afhandig weet te maken zijn bewakingsbeelden. Wie is deze man?