Politie Groningen

Politie onderzoekt geweldsincident

Groningen, 28-09-2011 o De politie is op zoek naar vier jongens die verdacht worden van betrokkenheid bij een geweldsincident dat op het Stationsplein in Groningen heeft plaatsgevonden.

Maandagochtend 26 september, omstreeks 8.00 uur reisde een 14-jarige scholier uit Tynaarlo met de bus naar Groningen. Tijdens de busrit was de jongen misselijk geworden. Toen hij op het Stationsplein aangekomen was, moest hij overgeven. De knul liep een steegje in om daar over te geven. Hij was in de veronderstelling dat niemand anders in het steegje aanwezig was. Dit bleek niet te kloppen. Per ongeluk spuugde de 14-jarige over de schoenen van een nog onbekende jongen. Deze knaap werd hier zo boos om dat hij het slachtoffer tegen de muur duwde. Een tweede jongen pakte de schooltas van het slachtoffer en hij ging ermee vandoor. Toen het slachtoffer achter beide verdachten aanging, werd hij aan zijn haren getrokken. Een derde verdachte gaf de 14-jarige een schop in zijn maag. De scholier werd na het geweldsincident door een buschauffeur opgevangen.

De politie beschikt over de volgende signalementen van de verdachten:

Dader 1: donkere huidskleur, tussen 16 en 20 jaar, 1.75 m, grijs vest met capuchon, donkerblauwe spijkerbroek, rood/witte sportschoenen (Nike Air Max) en een donkergrijze muts.

Dader 2: tussen 16 en 20 jaar, 1.75 m, kort zwart stekelig haar, zwarte sweater, blauwe spijkerbroek, Nike sportschoenen.

Dader 3: tussen 16 en 20 jaar, 1.75m, poloshirt met lange mouwen, donkerblauwe spijkerbroek, zwarte Adidas sportschoenen en een gekleurde pet met vakjes (groen/geel/rood/blauw). Van de vierde verdachte kon het slachtoffer geen signalement geven.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben van het geweldsincident:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail: via de website