Politie Groningen

Woensdag 28 september 2011

Provincie Groningen, 28-09-2011

Politie zoekt getuigen van vernielingen

GRONINGEN De politie is op zoek naar getuigen die in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 september iets hebben gezien of gehoord van zeker zeven vernielingen aan geparkeerde autos in de wijk Beijum. In de Sibrandaheerd, Berlageweg, Bottemaheerd (3x), Framaheerd en de Van den Broekstraat in Groningen werden de betreffende autos bekrast of op een andere manier vernield.De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben van de bewuste vernielingen. Getuigen kunnen bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Fietsster gewond bij verkeersongeval

WINSCHOTEN Een 61-jarige vrouw uit Winschoten is dinsdagochtend op de kruising Wilhelminasingel met de Industrieweg in Winschoten gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw kwam, rijdend op haar fiets, in aanrijding met een 39-jarige automobilist uit Oude Pekela. Zij kwam door de botsing ten val. Het slachtoffer werd met een hoofdwond en een pijnlijke arm naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. De fiets van de vrouw werd op het politiebureau geplaatst.

Politie neemt softdrugs in beslag

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagavond op de Spilsluizen in Groningen een 27-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De Groninger zat in een geparkeerde auto en keek nogal vreemd en schuchter om zich heen. Agenten vertrouwden het niet en spraken de man aan. Na aandringen opende de 27-jarige een tas. In die tas zaten divers verpakte pakjes softdrugs. Op het politiebureau bleek dat het om een totaal gewicht van 620 gram ging. De softdrugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie heeft de verdachte verhoord en maakt proces-verbaal op.

Twee gewonden bij eenzijdig ongeval

SCHARMER Een 47-jarige vrouw uit Oude Pekela is dinsdagmiddag samen met haar 13-jarige dochter gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw bestuurde een brommobiel met laadbak. Zij raakte door onbekende reden de controle kwijt over het stuur. De bestuurster reed vervolgens met haar brommobiel een naastgelegen droge sloot in. Zowel moeder als dochter werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Fietser gewond bij aanrijding

WILDERVANK Een 85-jarige man uit Veendam is dinsdagmiddag op de kruising dalweg met de Adriaan Tripweg in Wildervank gewond geraakt. De bejaarde man reed plotsklaps met zijn fiets de kruising op. Een 29-jarige automobiliste uit Musselkanaal kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer kwam via de motorkap op het wegdek terecht. Hij werd met in ieder geval een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Automobilist onder invloed

GRONINGEN De politie heeft dinsdagnacht in de Broerstraat in Groningen een 50-jarige man uit de gemeente Noordenveld aangehouden voor rijden onder invloed. De Drent werd in zijn auto gecontroleerd. Na een blaastest werd vastgesteld dat de man vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 27 september op verschillende plaatsen het verkeer.


- Baflo, Provincialeweg N363:aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 199, hoogst gemeten snelheid: 136 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Wildervank, K.J. de Vriezeweg:aantal geregistreerde voertuigen: 271, aantal overtredingen: 75, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Glimmen, Rijksstraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 789, aantal overtredingen: 53, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Oude Pekela, Provincialeweg N367:aantal geregistreerde voertuigen: 3460, aantal overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur. Controles in de ochtend en middag.