SeniorWeb heeft 125.000 leden

Persbericht van SeniorWeb

UTRECHT, 28 september 2011 - SeniorWeb dat dit jaar zijn 3e jubileum viert, is trots op de mijlpaal van 125.000 leden. Veel cursisten in de SeniorWeb-Leercentra maken tijdens de cursus kennis met de mogelijkheden van SeniorWeb, zoals het tijdschrift Enter met tips en stap-voor-stap-uitleg, maar ook de deskundige computerhulp door vrijwilligers via e-mail, per telefoon en aan huis. Dat senioren steeds vaker 'computerfit' zijn, blijkt uit het groeiende ledenaantal van SeniorWeb.

Facebook voor 50-plus
In vele Leercentra wordt dagelijks computerles gegeven door vrijwilligers. Stap voor stap en in een rustig tempo. Naast de cursussen voor beginners biedt een Leercentrum cursussen voor gevorderden, zoals internetbankieren (in samenwerking met de Rabobank), een vakantie boeken met iDeal, fotoboeken maken, maar ook workshops sociale media. Caroline Bollema van SeniorWeb onderstreept de interesse in sociale media: "Om contact te onderhouden is e-mailen voor 98 procent van de senioren het meest populaire communicatiemiddel. Bij Skype is dat 30 procent, Hyves volgt met 20 procent. Nu maakt nog 14 procent van de 50-plussers gebruik van Facebook, maar het duurt niet lang voordat deze sociale netwerksite 'zeer populair' onder senioren zal zijn."
Diverse Leercentra organiseren workshops over onder meer Twitter en Facebook, om te voorzien in de groeiende behoefte van senioren wegwijs te worden op de verschillende sociale media. Voor wie liever thuis aan de slag gaat biedt SeniorWeb handige cahiers.

*

Links:
http://www.seniorweb.nl



Razende Robot Reporter