Productschap Vis
* Proeverijen op mosselkotter in Brussel & Antwerpen
Proeverijen op mosselkotter in Brussel & Antwerpen
`Creatief met Zeeuwse mosselen' tijdens de Nationale Mosselweek. Van 26
september tot en met 2 oktober is het Nationale Mosselweek. De Zeeuwse
mosselsector wil de Belgen graag laten proeven van enkele creatieve
mosselrecepten. Dat doet ze dan ook op een originele manier: een echte
Zeeuwse mosselkotter die in Brussel en Antwerpen aanmeert met aan boord
enkele chefs die hun favoriete mosselrecept bereiden. Want mosselen
kunnen ook op een andere manier verrassend lekker zijn.
Mosseltour 2011
Tijdens de Nationale Mosselweek (26/9-02/10) vaart één van de 80
mosselkotters van Nederland - de BRU19 van Leen de Keijser - speciaal
vanuit Bruinisse naar Brussel en Antwerpen. Ter plaatse komt een chef
aan boord om zijn favoriete mosselgerecht te bereiden, telkens met een
niet-traditionele invalshoek. Bezoekers kunnen aan boord gratis proeven
en zelf leren hoe creatief met mosselen aan de slag te gaan.
Markante mosselchefs
De Belgische Mosseltour vindt plaats op 27 en 28 september en zal
aanmeren in Brussel en Antwerpen. We starten de tour op dinsdag 27
september in Brussel. Omstreeks 18u kan je de BRU19 aan het Kanaal
Brussel Charleroi terugvinden, aan de Heembeekkade ter hoogte van de
Royal Yachting Club. Chefs Wouter Van Tichelen en Tim Meuleneire van
restaurant De Koopvaardij in Stabroek zullen aan boord hun culinaire
creativiteit met mosselen laten zien en proeven. De dag erna - woensdag
28 september - vaart de mosselkotter richting Antwerpen waar hij rond
12u30 zal aanmeren in de Oude Dokken, aan kaai 4 in het Willemdok. Chef
Jo Bussels van het Antwerpse restaurant Radis Noir zal hier zijn
favoriete mosselrecept bereiden.
Dinsdag 27 september - 18u00-20u00
Brussel, kanaal Brussel Charleroi, aan de Heembeekkade ter hoogte van
de Royal Yachting Club
Met chefs Wouter Van Tichelen en Tim Meuleneire van restaurant De
Koopvaardij in Stabroek
Woensdag 28 september - 12u30-14u00
Antwerpen - Oude Dokken, Kaai 4 in het Willemdok,
Met chef Jo Bussels van restaurant Radis Noir
Zeeuwse Mosselen kunnen altijd!
Ter ondersteuning van de promotie van mosselen is de campagne `Zeeuwse
mosselen kunnen altijd' door de mosselsector ontwikkeld. Een belangrijk
aspect van de campagne is variatie en inspiratie bieden om vaker
mosselen te eten. Met onder meer de inzet van radiospots, online
bannering en een abribuscampagne, wordt de consument hiertoe verleid.
Op de vernieuwde website www.mosselen.nl staan tal van mosselrecepten,
passend bij verschillende seizoenen, geschikt voor verschillende
eetmomenten en menugangen.