Politie Groningen

Zondag 25 september 2011

Provincie Groningen, 25-09-2011

Parketpolitie op pad om openstaande boetes te innen

Provincie Groningen Politie en justitie hebben zaterdag 83 adressen in de provincie Groningen bezocht van mensen met een openstaande gevangenisstraf of te lang openstaande boetes. Er is een bedrag van 6100 euro aan openstaande boetes geïnd. Daarnaast zijn 14 personen aangehouden. Zij konden hun boete(s) niet betalen en moeten opgeteld een gevangenisstraf van 249 dagen uitzitten.

Alcoholcontrole

ZOUTKAMP/ZUIDWOLDE De politie heeft in vrijdagavond en zaterdagochtend op de Panserweg in Zoutkamp en op de Rijksstraatweg in Zuidhorn gecontroleerd op rijden onder invloed. In Zoutkamp werden 112 bestuurders gecontroleerd. Geen van hen had te veel gedronken. In Zuidhorn moesten 198 mensen blazen. Twee bestuurders hadden te veel gedronken. Een beginnend bestuurder was onder invloed van 185 µg/l (ongeveer 0,4) alcohol en gevorderde bestuurder was onder invloed van 405 µg/l (bijna 1) alcohol. Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. De gevorderde bestuurder had bovendien nog ruim 250 euro aan boetes open staan. Deze heeft hij meteen betaald.

Vechtpartij na duw van trap

TER APEL Een 24-jarige man uit Stadskanaal is zaterdagnacht gewond geraakt. De man zou in een horecagelegenheid aan de Westerstraat in Ter Apel van de trap zijn geduwd. Op basis van getuigenverklaringen is hiervoor een 24-jarige man uit de gemeente Stadskanaal aangehouden. De verdachte gedroeg zich agressief en verzette zich tegen zijn aanhouding. Hierbij trapte hij ook een portier van de
horecagelegenheid. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en ingesloten voor nader onderzoek. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Aanhoudingen na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 30-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 64-jarige vriendin van hem in haar woning in de omgeving van het Noorderplantsoen te hebben mishandeld. De man en vrouw hadden een woordenwisseling gekregen, waarna hij haar zou hebben geslagen en bedreigd. Ook werd zij tegen gehouden, toen zij haar woning wilde verlaten. De vrouw liep bij de ruzie blauwe plekken en een pijnlijk hoofd en been op. De gealarmeerde politie moest de deur forceren om binnen te komen. De man is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

WINSCHOTEN Een 52-jarige inwoner van Winschoten is zaterdagnacht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 54-jarige vriendin. Hij zou de vrouw geschopt en geslagen hebben, waardoor zij verwondingen op liep in het gezicht. Een getuige wist de broer van het slachtoffer te alarmeren. Die werd bedreigd door de Winschoter met een soort zwaard. De politie heeft de Winschoter aangehouden en het zwaard in beslag genomen. De man is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

GRONINGEN Een 21-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 22-jarige vriendin. Het duo had in hun woning in de Groninger wijk Lewenborg een woordenwisseling gehad. Dit had erin geresulteerd dat de man zijn vriendin had geslagen. De verdachte bekende te hebben geslagen en is ingesloten.

Alcomobilisten te water

APPINGEDAM Een 25-jarige automobilist uit Appingedam moest zaterdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man was in een flauwe bocht van de Delfzijlsterweg in Appingedam de macht over het stuur verloren. De auto kwam gedeeltelijk in de berm en gedeeltelijk in het Damsterdiep tot stilstand. De drie inzittenden wisten zelf uit de auto te komen. Volgens getuigen gingen twee mannen er lopend vandoor. De bestuurder werd nog wel door de politie aangetroffen. Hij bleek bij controle onder invloed van 655 µg/l (ruim 1,5) alcohol. Hierop is hij aangehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd. De zwaar beschadigde auto is afgesleept.

HOOGEZAND Een 73-jarige snorfietser uit Kropswolde moest zaterdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. Hij was met zijn snorfiets in de sloot langs de Abraham Kuypersingel in Hoogezand beland. De man was hierbij niet gewond geraakt. Wel had hij te veel gedronken. Bij controle bleek hij onder invloed van 825 µg/l (ongeveer 1,9) alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Overlastgevende jeugd bekeurd

LOPPERSUM De politie heeft zaterdagnacht naar aanleiding van een melding van overlast een aantal jeugdigen bekeurd. In de Hogestraat van Loppersum hingen de jongeren rond, veroorzaakten lawaai en dronken alcohol. Er zijn 5 bekeuringen uitgeschreven voor het drinken van alcohol op straat, één voor wildplassen en één voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Ook van de overige jongeren zijn de gegevens genoteerd. De ouders van alle minderjarigen zullen een overlastbrief ontvangen. De aanwezige jeugd was tussen de 13 en 21 jaar en voornamelijk afkomstig uit Loppersum en Wirdum.

Bromfietser gewond bij aanrijding

KLOOSTERBUREN Een 17-jarige bromfietser uit Kloosterburen is zaterdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een tractor. De 80-jarige tractorbestuurder uit de gemeente De Marne sloeg vanaf de weg linksaf een stuk land in, maar had niet door dat hij op dat moment werd ingehaald door de bromfietser. De bromfietser werd door een uienonttopper aan de voorzijde van de tractor geraakt en kwam in de berm terecht. De bromfietser is met verwondingen aan zijn schouder en voet overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Motorrijder onderuit door grind

BOURTANGE Een 51-jarige motorrijder uit Duitsland is zaterdagmiddag gewond geraakt. De man reed in een groepje motorrijders over de Boerweg in Bourtange. Op enige moment gleed de motorrijder onderuit. Vermoedelijk doordat er los grind op de weg lag. Hij is met vermoedelijk een gekneusde rib voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Man aangehouden na vernieling

DELFZIJL Een 34-jarige man uit Libië is zaterdagnacht aangehouden. De man was in een horecagelegenheid aan de Willemstraat in Delfzijl. Hij kon slecht verkroppen dat hij na de laatste ronde geen drank meer kon krijgen. Hij werd door een 20-jarige Libiër mee naar buiten genomen. Buiten begon het tweetal met terrasmeubilair te gooien en vernielde het duo een ruit. Daarna gingen ze er vandoor. Op basis van het signalement heeft de politie in de omgeving gezocht en werden beide mannen aangetroffen. Ze zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De 20-jarige was zeer opstandig op het politiebureau en uitte beledigende woorden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Asielzoeker aangehouden na vernieling en bedreiging

DELFZIJL De politie heeft zaterdagnacht een 28-jarige asielzoeker aangehouden. De man had in het asielzoekerscentrum in Delfzijl spullen vernield en een medewerker woordelijk bedreigd. De man is ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto over de kop na stuurcorrectie

FROOMBOSCH Twee 21-jarige vrouwen uit Leeuwarden en Assen zijn zaterdagavond met de schrik vrij gekomen bij een ongeval. De vrouwen reden over de Fromaweg in Froombosch. Op enig moment raakte de bestuurster in de linker berm. Een stuurcorrectie zorgde ervoor dat de auto tweemaal over de kop sloeg en in de naastgelegen sloot belandde. De vrouwen liepen wonderlijk genoeg geen verwondingen op. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Motorrijder gewond bij aanrijding

WINSCHOTEN Een 50-jarige motorrijder uit Winschoten is zaterdagmiddag op de N964 bij Winschoten gewond geraakt. De man wilde vanuit Heiligerlee de A7 op. Daarbij werd hij over het hoofd gezien door een 64-jarige Duitse automobilist. De motorrijder kon de auto niet meer ontwijken en botste in de zijkant, waarna hij viel. Hij is met pijn aan onder anderen zijn heup overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Overlast door inbraak gemaal

SCHEEMDA Inbraak in een gemaal aan de Oude Rijksweg in Scheemda heeft zaterdagmiddag voor veel overlast gezorgd. Onbekenden zijn het gemaal binnen gegaan door een ruit te forceren. Vervolgens zijn uit het gemaal een aantal compressoren weggenomen. Daarna is brand ontstaan in het gemaal. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Door de brand is het gemaal buiten werking geraakt. Dit heeft direct gevolgen voor de bedrijven die hun afvalwater via dit gemaal kunnen lozen. Bovendien is een bijbehorende buffer overvol geraakt. Het waterschap heeft via tankautos een deel van het water uit de buffer overgeheveld. Het naastgelegen fietspad (tussen Zuidbroek en Scheemda) is uit voorzorg afgesloten. De politie onderzoekt de inbraak.

Jongens stelen visspullen uit boot

WEHE DEN HOORN Een groepje jongens tussen de 8 en 13 jaar uit Wehe den Hoorn wordt verantwoordelijk gehouden voor de inbraak in een boot. De booteigenaar was zaterdagavond even bij zijn boot weg. Toen hij terugkwam bleek een raam vernield en waren zijn visspullen weg. Getuigen hadden gezien wie verantwoordelijk waren voor de vernieling en diefstal. Agenten zochten de jongens thuis op. Daar werden inderdaad de visspullen aangetroffen. Deze zijn teruggegeven aan de eigenaar. De ouders van de jongens zijn op de hoogte gebracht. De jongens moeten binnenkort op het politiebureau een verklaring afleggen.

Kluis weggenomen bij woninginbraak

ZUIDBROEK Bij een inbraak in een woning aan de H.E. Buurmasingel in Zuidbroek hebben onbekenden in zaterdag een kluis weggenomen. De inbrekers zijn de woning binnen gekomen door een deur aan de achterzijde van de woning te forceren. Vervolgens is de woning duidelijk doorzocht. Er is in elk geval een kluis buit gemaakt. In de kluis zat onder anderen een geldbedrag. De politie onderzoekt de inbraak.

Bromfietsster botst tegen lantaarnpaal

TER APELKANAAL Een 17-jarige bromfietsster uit de gemeente Borger-Odoorn is zaterdagavond gewond geraakt. De jonge dame reed over de Zandberg in Ter Apelkanaal en is door onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal gebotst. De bestuurster is met pijn aan onder anderen haar gezicht en knie naar het ziekenhuis overgebracht. De bromfiets is total loss. De bromfietsster bleek niet in het bezit van een rijbewijs.

Automobilist met caravan onder invloed

MUNTENDAM Een 23-jarige automobilist uit de gemeente Staphorst moest zaterdagochtend zijn rijbewijs inleveren. De man reed met een caravan over de N33 bij Muntendam. Hij viel op omdat hij zijn mistverlichting aan had, geen extra spiegels voor de caravan op zijn auto had en de kentekenplaten van auto en caravan niet overeen kwamen. Bij controle bleek de bestuurder bovendien onder invloed van 500 µg/l (ruim 1,1) alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. Het ging in dit geval om restalcohol. Dat wil zeggen de alcohol die na een nacht slapen nog in het bloed zit. De politie constateert vaker dat mensen zich onvoldoende bewust zijn van restalcohol. Kijk voor meer informatie onder anderen
op:http://www.eerstblazen-danstarten.nl/IK/nl/alcohol_in_het_lichaam/re stalcohol/

Bromfietser rijbewijs kwijt

GRONINGEN Een 19-jarige bromfietser uit Groningen moest zaterdagavond zijn rijbewijs inleveren. De politie controleerde de man op de George Martensstraat in zijn woonplaats. Hij bleek onder invloed van 440 µg/l (ruim 1) alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbreker aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft zaterdagavond aan de Gelderselaan in Stadskanaal een 35-jarige Assenaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man de deur van een leegstaande woning had geforceerd en naar binnen was gegaan. Agenten troffen de man op het toilet in de woning aan. Hij was in het bezit van een tas met allerlei gereedschappen. Vermoedelijk was de man op koper uit. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Bij zijn fouillering werd een gebruikershoeveelheid speed en hennep aangetroffen. Hiervan heeft de verdachte afstand gedaan.

Zoon bedreigt vader en slaat moeder

EENRUM De politie heeft zaterdagnacht een 16-jarige jongen uit Eenrum aangehouden. De jongen had onenigheid met zijn ouders en daarbij zijn vader bedreigt met een mes. Na bemiddeling van agenten leek de rust weergekeerd. Even later ontstond toch weer ruzie waarbij de jongen zijn moeder een kopstoot had gegeven. Hierop is de jongen aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.