Politie Gelderland-Zuid

Rijbewijs kwijt na verkeersagressie

Nijmegen, Ewijk, 25-09-2011 o Op de A73 rechts nabij knooppunt Ewijk, vond zaterdagmiddag omstreeks 16.30 een aanrijding plaats. De aanrijding was het gevolg van verkeersagressie. Daarbij raakte een 32-jarige vrouw uit Rotterdam gewond.

Omstreeks 16.30 uur reed de bestuurder van een personenauto (personalia op dit moment nog niet bekend) op de linker rijstrook van de A73 rechts, met een snelheid van ongeveer 110 km/h. Een 39-jarige man uit Molenhoek (L) reed dicht achter deze auto en ging deze vervolgens met een snelheid van ongeveer 140 km/h rechts voorbij. Direct daarna ging de Molenhoeker weer op de linker rijbaan rijden.

De bestuurder van de ingehaalde auto seinde met de lichten naar zijn voorganger die direct vol op de rem ging. De bestuurder die achter hem reed en met zijn lichten had geseind, moest vol op de remmen om een aanrijding te voorkomen. Achter hen reden een 34-jarige man uit Rotterdam en daar weer achter een 28-jarige vrouw uit Nijmegen. De Rotterdammer wist een aanrijding met de auto voor hem wél te voorkomen maar de Nijmeegse kon een aanrijding met haar voorganger niet voorkomen.

De veroorzaker was even verderop gestopt samen met de auto die hij rechts had ingehaald.

Bij de Rotterdammer zat een 32-jarige vrouw, eveneens uit Rotterdam in de auto. Zij moest met rugklachten naar het ziekenhuis worden gebracht. Het rijbewijs van de Molenhoeker werd ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. (14)

Laatst gewijzigd 25-09-2011 9:03 | © Regio Gelderland-Zuid |