Expositie KIEMkracht geopend

vrijdag 26 augustus 2011 / Redactie / 3 reacties

De expositie KIEMkracht is donderdag 25 augustus geopend door directeur Marina Raymakers van het CBK in Amsterdam en dagelijks bestuuurder Ingrid Rep van FNV KIEM. De opening werd opgeluisterd met muziek van dj-duo The Pony Peaches.

In samenwerking met CBK Amsterdam organiseert FNV KIEM de expositie KIEMkracht. In de industriële ruimte van CBK Amsterdam presenteren zesentwintig FNV KIEM-leden hun werk. FNV KIEM wil de kracht die uitgaat van deze kunstenaars een podium geven. De expositie is gratis toegankelijk tot en met 1 oktober.

Irene Helle bestuurder kunsten bij FNV KIEM is blij met deze mooie samenwerking met zowel de kunstenaars als CBK Amsterdam. `De expositie in het prachtige gebouw van CBK biedt beeldend kunstenaars de gelegenheid om te exposeren. En dat is in deze tijd van bezuinigingen en afbraak van kunst en cultuur geen overbodige luxe. Het is voor kunstenaars immers steeds moeilijker om inkomsten te verwerven. FNV KIEM doet er alles aan om de positie van beeldend kunstenaars te verdedigen'.

KIEMkracht
De jury, Mathieu Coumans en Merel Schoutendorp van CBK Amsterdam en Carla Lensen van FNV KIEM, heeft uit ruim tachtig inzendingen een keuze gemaakt voor zesentwintig kunstenaars. KIEMkracht toont schilderkunst, grafiek, fotografie, tekeningen, sculptuur en installaties. CBK-directeur Marina Raymakers: `CBK Amsterdam werkt graag samen met kunstenaarsverenigingen omdat er tijdens dit soort tentoonstellingen veel verschillend werk te zien is. Dat is belangrijk omdat dat aansluit bij de verwachtingen van ons publiek. Bij de selectie voor KIEMkracht is rekening gehouden met kwalitatief en aansprekend goed werk dat met verschillende technieken is uitgevoerd'.

Op 16 september kunnen bezoekers aan de expositie vanaf 13.00 uur kennismaken met het producten en trainingsaanbod van FNV KIEM.

Trainingen waarvoor belangstellenden zich kunnen aanmelden zijn:
-Crowdfunding

-Pitchen, presenteer jezelf en je werk

-Opbouwen beroepspraktijk

Deelname is gratis.

Aanmelden voor de workshops:
f.van.dieren@fnv-kiem.nl o.v.v. 1e, 2e en evt. 3e keuze

Bezoekers kunnen zich 16 september ook door de exposerende kunstenaars laten informeren over de expositie.

Deelnemende kunstenaars: Tabita Blok, Titia Eggen, Josien de Geus, Ingrid Greijn, Christina Hallström, Maria Heesen, Tina Hinderink, Marike Hoekstra, Jeroen Hoenselaar, Arja Hop, Hans Jakobs, Francisca Kalmijn, Lidwien Kraakman, Jacqueline Lamme, Marjolein Markink, Carola Mokveld, Jet Nijkamp, Petra de Nijs, Nicola Rozemeijer, Jacomijn Schellevis, Judith Schepers, Jan Schoffelmeijer, Manja van der Storm, Aimée Terburg, Petra van Velzen, Annemarie Vink.

CBK Amsterdam, Oranje-vrijstaatkade 71, 1093 KS, Amsterdam

Klik hier voor meer informatie over de deelnemende kunstenaars