FNV KIEM

Opening expositie KIEMkracht op 25 september

donderdag 28 juli 2011

In samenwerking met CBK Amsterdam organiseert FNV KIEM de expositie KIEMkracht. In de industriële ruimte van CBK Amsterdam presenteren zesentwintig FNV KIEM-leden hun werk. FNV KIEM wil de kracht die uitgaat van deze kunstenaars een podium geven. De expositie is gratis toegankelijk van 18 augustus tot en met 1 oktober.

Irene Helle bestuurder kunsten bij FNV KIEM is blij met deze mooie samenwerking met zowel de kunstenaars als CBK Amsterdam. `De expositie in het prachtige gebouw van CBK biedt beeldend kunstenaars de gelegenheid om te exposeren. En dat is in deze tijd van bezuinigingen en afbraak van kunst en cultuur geen overbodige luxe. Het is voor kunstenaars immers steeds moeilijker om inkomsten te verwerven. FNV KIEM doet er alles aan om de positie van beeldend kunstenaars te verdedigen'.

KIEMkracht
De jury, Mathieu Coumans en Merel Schoutendorp van CBK Amsterdam en Carla Lensen van FNV KIEM, heeft uit ruim tachtig inzendingen een keuze gemaakt voor zesentwintig kunstenaars. KIEMkracht toont schilderkunst, grafiek, fotografie, tekeningen, sculptuur en installaties. CBK-directeur Marina Raymakers: `CBK Amsterdam werkt graag samen met kunstenaarsverenigingen omdat er tijdens dit soort tentoonstellingen veel verschillend werk te zien is. Dat is belangrijk omdat dat aansluit bij de verwachtingen van ons publiek. Bij de selectie voor KIEMkracht is rekening gehouden met kwalitatief en aansprekend goed werk dat met verschillende technieken is uitgevoerd'.

Opening
KIEMkracht wordt donderdag 25 augustus om 16.30 uur geopend door Marina Raymakers - directeur CBK Amsterdam en Ingrid Rep - dagelijks bestuur FNV KIEM. The Pony Peaches zorgen met hun plaatjes voor gezellige muziek.

Aanmelden voor de opening op 25 augustus kan via Froukje van Dieren: f.van.dieren@fnv-kiem.nl

Deelnemende kunstenaars: Tabita Blok, Titia Eggen, Josien de Geus, Ingrid Greijn, Christina Hallström, Maria Heesen, Tina Hinderink, Marike Hoekstra, Jeroen Hoenselaar, Arja Hop, Hans Jakobs, Francisca Kalmijn, Lidwien Kraakman, Jacqueline Lamme, Marjolein Markink, Carola Mokveld, Jet Nijkamp, Petra de Nijs, Nicola Rozemeijer, Jacomijn Schellevis, Judith Schepers, Jan Schoffelmeijer, Manja van der Storm, Aimée Terburg, Petra van Velzen, Annemarie Vink.

CBK Amsterdam, Oranje-vrijstaatkade 71, 1093 KS, Amsterdam