Gemeente Vlaardingen



-

Elektrisch rijden...ook in Vlaardingen

21-09-2011 |

Elektrisch autorijden is stukken beter voor het milieu dan rijden op benzine. Maar een nadeel is er ook: daar waar het door heel de wereld mogelijk is om benzine te tanken, zijn er nog maar beperkt laadplekken voor elektrische auto's te vinden. Vlaardingen heeft nu de mogelijkheid om de eerste oplaadpunten in de stad te plaatsen. Heeft u ideeën over locaties waar zo'n oplaadpaal op zijn plek zou zijn? Laat het de gemeente dan weten tijdens het Groen PleinFestijn op zaterdag 24 september.

De gemeente Vlaardingen wil als duurzame en groene gemeente werken aan minder uitstoot van schadelijke stoffen. Eén van de initiatieven om dit te bereiken is het plaatsen van elektrische oplaadpalen om het elektrische rijden te stimuleren. De gemeente heeft de afgelopen jaren zelf al een start gemaakt met het aanschaffen van enkele elektrisch aangedreven voertuigen.

Voor het einde van het jaar plaatste de gemeente in Vlaardingen de eerste oplaadpalen voor elektrisch aangedreven voertuigen. De elektrische oplaadpalen worden mogelijk gemaakt door Stichting e-laad.nl. Dit is een initiatief van samenwerkende netbeheerders in Nederland. Samen bereiden zij het Nederlandse elektriciteitsnetwerk voor op grootschalige introductie van elektrisch vervoer. Om de prestaties van het netwerk te testen stelt de stichting maximaal 10.000 oplaadpunten in Nederland ter beschikking.

Waar mag het oplaadpunt staan?
U kunt zaterdag 24 september op het Groen PleinFestijn (dat aansluit bij de Europese Mobiliteitsweek van 16 t/m 22 september) een wenslocatie aangeven voor een oplaadpunt bijvoorbeeld in de buurt van uw huis of werkplek.
De plaats van een oplaadpunt moet voldoen aan de volgende eisen:
1. Het oplaadpunt moet op gemeentegrond staan;
2. Er moeten twee parkeerplaatsen grenzen aan het oplaadpunt vanwege twee aansluitingen;

3. Een oplaadpunt kan niet geplaatst worden onder de kruin van een boom en de minimale afstand tot een boom moet 1,5 meter zijn.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000