FloraHolland


Veel te zien en te beleven bij open dag FloraHolland Bleiswijk

Bleiswijk, 14 september 2011 (persbericht) - Er is veel te zien en te beleven tijdens de open dag die FloraHolland Bleiswijk op zaterdag 24 september organiseert. De open dag van Bleiswijk is voor kwekers, klanten/inkopers, leveranciers, medewerkers, maar ook alle inwoners van Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer en Zevenhuizen. De open dag bij FloraHolland Bleiswijk is onderdeel van de viering van het honderdjarig bestaan van FloraHolland onder het thema `100 jaar kleur'. Een route langs het veilingproces, een boeket maken, meedoen aan een wedstrijd inkopen op de klok, een trekkerparcours afleggen en leuke activiteiten voor de kinderen: dat zijn een paar onderdelen van het programma dat FloraHolland Bleiswijk haar bezoekers zaterdag 24 september aanbiedt.

Leuk programma voor groot en klein
In de veilingzaal kunnen bezoekers met een wedstrijd inkopen op de klok kijken of ze snel genoeg zijn om het vak van bloemen- en planteninkoper op de veilingklok uit te oefenen. Bezoekers kunnen de naam van bloemen in een boeket raden en een kijkje nemen op het logistieke plein waar onder meer demonstraties plaatsvinden met het nieuwe spraakgestuurde distributiesysteem Voice. Bezoekers kunnen ook zelf actief op dit plein aan de slag, bijvoorbeeld door rond te rijden over een trekkerparcours, fust te tillen en een opstaptrekker aan te koppelen. Voor de kinderen is er een kinderpuzzeltocht en zijn er springkussens. Zij kunnen daarnaast knutselen, kleuren en leren ballopen of jongleren. Ook zijn er leuke bedrijfshulpverleningsdemonstraties. Daarnaast kunnen bezoekers vrachtwagens van buiten en binnen bekijken.

Moment van geluk voor wie dat verdient
Wie bloemen weggeeft deelt een `moment van geluk'. Bloemen geven kleur aan de wereld. In het kader van haar honderdjarig bestaan wil FloraHolland momenten van geluk delen met mensen die dat verdienen. Tijdens de open dag krijgen bezoekers bij FloraHolland Naaldwijk een bloem. Aan die bloem zit een kaartje. Daarop kan de ontvanger invullen met wie hij of zij een geluksmoment wil delen, en waarom. De mooiste en origineelste inzendingen beloont FloraHolland door een mooi boeket te bezorgen. Op www.floraholland100jaar.nl staat het uitgebreide programma van de open dag van FloraHolland Bleiswijk op zaterdag 24 september.

De Acht van Lansingerland
Op 24 september vindt in Lansingerland ook de Acht van Lansingerland plaats. Dit is een fietstoer voor alle inwoners van Lansingerland. Het doel van deze fietstoer is `ontdekken en ontmoeten in oud en nieuw Lansingerland'. De route van de toer loopt langs FloraHolland Bleiswijk, zodat alle deelnemers een bezoek kunnen brengen aan de bloemenveiling.