Waterschap Rivierenland

september

Watermarkt Woudrichem op zaterdag 24 september

De gemeente Woudrichem en het Waterschap Rivierenland willen graag dat inwoners van heel Woudrichem kunnen blijven genieten van schoon water en dat er geen wateroverlast ontstaat. Daarvoor zijn maatregelen afgesproken die de gemeente en het waterschap hebben vastgelegd in het waterplan.

Om aan de inwoners van de gemeente Woudrichem te laten zien wat de maatregelen zijn, organiseren de gemeente en het waterschap op 24 september een watermarkt op het terrein van de Historische Haven in Woudrichem. Op deze markt wordt waterbeheer zichtbaar en tastbaar gemaakt waardoor het voor jong en oud een spetterende belevenis beloofd te worden. Zo kunnen mensen zelf aan de slag met waterbeheer en liggen er waterballen in de haven. Ook is er drinkwater uit andere landen, zijn er demonstraties en nog veel meer. Andere organisaties die ook met waterbeheer te maken hebben zijn ook op de markt te vinden. Dit gebeurt allemaal tijdens de Dag van de Dijk.

U bent daarom van harte uitgenodigd om actief aan de slag te gaan of een kijkje te komen nemen op de watermarkt op 24 september van 13.00 uur tot 17.00 uur in de Historische Haven van Woudrichem, het is bovendien gratis.

In het verlengde van de watermarkt is er een tentoonstelling te bezichtigen in het gemeentehuis over de werking van het riool. De tentoonstelling is voor iedereen gratis te bezoeken en staat van 26 tot
29 september in het gemeentehuis van Woudrichem.