Politie Drenthe

Zaterdag 24 september 2011

Provincie Drenthe, 24-09-2011

Bromfietscontrole

HOOGEVEEN - Donderdagmiddag hield de politie op de Stephensonstraat in Hoogeveen een bromfietscontrole. 23 bromfietsen werden gecontroleerd, o.a. met behulp van de rollentestbank. Daarvan waren vijf in overtreding. Zij werden bekeurd voor een te hoog vermogen.

Autos gestolen

ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf het afgesloten terrein bij een autohandel aan de Havenkade in Assen een groene Peugeot 307 gestolen. De sleutels van de auto werden uit het kantoor gehaald waar werd ingebroken.

HOOGEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf een afgesloten terrein van een autohandel aan de Smirnoffstraat in Hoogeveen een witte Mercedes bestelbus gestolen. Men verdween met de auto via het terrein van een naastgelegen bedrijf. Het gaaswerk tussen beide bedrijven werd vernield. Vanaf het terrein van de buren werd een aanhangwagen meegenomen.

Twee gewonden bij ruzie

RODEN Bij een ruzie tussen twee groepen jongeren op de Heerestraat in Roden zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee gewonden gevallen. Toen de gewaarschuwde politie arriveerde was de ruzie voorbij. Een 18-jarige jongen uit Eelderwolde en een 22-jarige jongeman uit Wildervank waren gewond. Ze waren geslagen en geschopt. Ook bleken beiden te zijn gestoken. De dader of daders waren niet meer aanwezig. De gewonde jongens zijn per ambulance overgebracht naar het UMC Groningen. De 18-jarige jongen kon na behandeling naar huis. Het andere slachtoffer is ter observatie opgenomen. De politie stelt een onderzoek in. Mensen die getuige zijn geweest van deze ruzie of informatie hebben over de dader of daders worden verzocht contact op te nemen met de politie in Roden. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000

Aangehouden na belediging

ASSEN Vrijdagmiddag is op de Mr. P.J. Troelstralaan in Assen een 19-jarige automobilist uit Assen aangehouden. De man werd door een lid van de Koninklijke Marechaussee bekeurd omdat hij geen autogordel droeg. Dit was voor de man aanleiding om de Marechaussee uit te schelden voor kankerlijer. Hij werd hierna aangehouden voor belediging. Na verhoord te zijn is hij in vrijheid gesteld. De Marechaussee deed aangifte. De politie maakt proces-verbaal op.

Motorrijder gewond

VEENINGEN Bij een verkeersongeval op de weg Veeningen raakte vrijdagmiddag een 30-jarige motorrijder uit Meppel gewond. De man werd aangereden door een afslaande auto die werd bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Veeningen. De vrouw wilde de oprit naar haar woning inrijden en zag de tegemoetkomende motorrijder over het hoofd De gewonde man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Rijbewijs snelheidsmaniak ingevorderd

HOOGEVEEN Vrijdagavond vorderde de politie het rijbewijs in van een 19-jarige beginnend bestuurder uit Elim. De man reed in zijn auto met een snelheid van 107 km per uur over de Stephensonstraat. Deze weg ligt binnen de bebouwde kom en er geldt een maximum snelheid van 50 km per uur.

Alcohol in het verkeer

MEPPEL Op de Zuiderlaan in Meppel hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 39-jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (425 ugl). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN De politie maakte in de nacht van vrijdag op zaterdag proces-verbaal tegen een 37-jarige man uit Assen. De man bestuurde een auto terwijl hij gedronken had(530 ugl) de auto niet verzekerd was en de APK verlopen was. De man werd gecontroleerd op de Prins Hendrikstraat in Assen

EMMEN Op de Buitenweg in Emmen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 28-jarige snorfietser uit die plaats aan. De man had gedronken (610 ugl). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

RODEN In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie op het Oosteinde in Roden een 20-jarige snorfietser uit Peize aan. De man had gedronken (235 ugl). De politie maakt proces-verbaal op.

HOOGEVEEN Tijdens een alcoholcontrole in- en rond Hoogeveen nam de politie vrijdagavond 224 blaastesten af. Daarbij werden twee bestuurders bekeurd. Een snorfietser die reed met een alcoholgehalte van 165 ugl en een automobilist met een alcoholgehalte van 350 ugl.

Door rood licht

EMMEN Op de Boermarkeweg in Emmen botsten vrijdagmiddag twee personenautos op elkaar. Daarbij raakte de 20-jarige uit Emmen afkomstige bestuurde van n van de autos gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De aanrijding ontstond doordat een 43-jarige vrouw uit Barger Compascuum een rood verkeerslicht negeerde en met haar auto op de auto van de Emmenaar botste. De vrouw bleef ongedeerd.

Over de kop

ASSEN Op de A-28 ter hoogte van Assen vloog zaterdagmorgen tegen 06.00 uur een 26-jarige inwoner van Assen met zijn auto over de kop. De auto kwam totaal vernield in een sloot tot stilstand. Gelet op de aangetroffen sporen moet de man erg hard gereden hebben. De bestuurder zat alleen in de auto. Hij raakte licht gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Omdat hij gedronken had nam een arts daar op verzoek van de politie bloed af bij de man. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Winkeldiefstal

HOOGEVEEN In een supermarkt aan de Wielewaal in Hoogeveen is vrijdagmiddag een 68-jarige vrouw uit Nieuweroord betrapt op winkeldiefstal. De vrouw rekende een aantal boordschappen niet af. De gewaarschuwde politie maakte proces-verbaal op en de vrouw kreeg een toegangsverbod voor de winkel.

Man beroofd

MEPPEL Een 74-jarige bewoner van de Parallelweg in Meppel is vrijdagmiddag in zijn woning beroofd. Omstreeks 12.30 uur werd er aangebeld en op de deur van de woning geklopt. Toen de man open deed drongen twee personen naar binnen. Ze duwden de man tegen de muur en pakten zijn portemonnee uit zijn zak. Hierna verdwenen ze. Het hevig ontdane slachtoffer waarschuwde via een buurman de politie. Het slachtoffer was zo ontdaan dat hij zich onder doktersbehandeling moest stellen. Later bleek dat er met de pinpas van de man geld van zijn rekening was gehaald. Waarschijnlijk is de man gevolgd vanaf de Albert Heijn supermarkt waar hij boodschappen had gedaan en heeft gepind. De politie vermoedt dat de daders daarbij de pincode van de man hebben achterhaald. De beroofde man omschrijft de daders als volgt;

Dader 1: man met licht getint huidkleur en kort zwart haar. Hij was gekleed in een blauwe spijkerbroek en droeg een blauwe jas. Hij sprak een onbekende ingewikkelde taal.
Dader 2: een vrouw met licht getinte huidskleur en lang zwart haar. Ze droeg een beige lange jas en een lange broek. Ook zij sprak in een onbekende ingewikkelde taal.

De politie in Meppel wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over deze beroving, iets hebben gezien wat voor het politieonderzoek van belang kan zijn of menen te weten wie deze verdachten zijn. Men kan bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.