Gemeente Kapelle

Burendag 2011

Zaterdag 24 september 2011 is het zover: burendag 2011. Onder andere het Oranje Fonds ondersteunt het initiatief om mensen samen iets te laten opzetten en uitvoeren.

Het is een dag waarop men gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het Oranje Fonds biedt mensen met goede buurtplannen een financiële bijdrage tot ⬠500,-- om deze op burendag uit te voeren. Iedere goedgekeurde aanvraag wordt bovendien verrast met een feestpakket.

Voorwaarden
Natuurlijk zijn er wat voorwaarden. Alleen gezellig bij elkaar zitten is niet voldoende. Er moet een actief element in het plan zitten. Verder geldt dat vergoeding alleen mogelijk is voor materiaalkosten (zoals verf, planten, speeltoestellen etc.) die bestemd zijn voor de buurt, niet voor een individueel huis. Huur van gereedschap, meubilair of andere materialen mag meegerekend worden, niet de aanschaf ervan. Er is geen vergoeding voor de kosten van eten en drinken, voor corso- of praalwagens bijvoorbeeld en ook niet voor het salaris van artiesten, workshopleiders en andere betaalde krachten. Uiteraard niet: de buurt moet het immers doen.

Vergunning
Organiseert u een straatspeelmiddag? Maakt u samen een picknicktafel voor de buurt? Maakt u de buurt samen schoon? Vergeet niet vooraf een vergunning aan te vragen bij de gemeente, als u aan de slag gaat. Voor meer informatie kunt u kijken op www.burendag.nl. Voor de duidelijkheid: aanvragen voor geld doet u bij het Oranje Fonds en de aanvraag voor toestemming bij de gemeente. Â