Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 23 september

Noord-Holland Noord, 23-09-2011 o 14.30 uur

Pakketje met onbekende stof bij post

Enkhuizen, vrijdag 23 september 2011.

Vanmorgen rond 9.00 uur is bij een bedrijf aan het Westeinde een pakketje bezorgd met daarin een onbekende stof. Medewerkers maakten dit open en alarmeerden de politie toen zij de ontbekende stof ontdekten. De politie heeft het terrein afgezet.

In totaal vijf personen zijn in direct of indirect contact geweest met het materiaal. Uit voorzorg heeft de brandweer deze mensen in een speciaal daarvoor uitgeruste unit ontsmet. In het kantoorpand van het bedrijf waren nog 18 mensen aanwezig die later ook uit het pand mochten en uit voorzorg zijn ontsmet.

Het pakketje met de onbekende inhoud is voor onderzoek naar het RIVM gestuurd. Op dit moment wordt onderzocht om welke stof het gaat, de uitslag van het onderzoek wordt vandaag aan het einde van de dag verwacht. Tot die tijd is het kantoorpand aan het Westeinde niet toegankelijk voor medewerkers of publiek. Andere medewerkers die buiten dit kantoorpand of in andere bedrijfspanden aan het werk waren, konden gewoon doorgaan met hun werkzaamheden. Voor hun was er geen gezondheidsrisico, dat geldt ook voor omwonenden. De politie is direct een onderzoek ingesteld naar de afzender van dit pakket.

Inbraak woning

Den Helder, vrijdag 23 september

Vrijdagochtend tussen 04.00 en 04. 25 uur werd ingebroken in een woning aan de Diezestraat. De inbrekers gooiden een raam aan de voorzijde van de woning in. Ze namen een Notebook mee.

Heling fiets

Den Helder, donderdag 22 september

Donderdagavond rond 19.30 uur werd op de Scheldestraat een 28-jarige man uit Den Helder aangehouden wegens heling. Agenten zagen de man fietsen op een te kleine meisjesfiets. Daarnaast zat er geen sleutel in het slot. De fiets bleek gestolen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Hoorn, donderdag 22 september

Donderdagavond rond 23.00 uur werd bij Het Houten Hoofd een 18-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking heling van een fiets. Een agent zag dat de man een damesfiets bij zich had waarvan het slot met teirips was bevestigd. De fiets bleek gestolen waarop de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding fietster en automobilist

Hoorn, donderdag 22 september

Donderdagmiddag rond 13.15 uur raakte een 16-jarige fietsster uit Hensbroek gewond bij een aanrijding op de Van Dedemstraat met een 24-jarige autobestuurder uit Enkhuizen. De auto en fietsster reden beiden vanuit de richting van het Keern over de Van Dedemstraat richting de Koepoortsweg. Ter hoogte van de Maelsonstraat sloeg de fietsster zonder richting aan te geven plotseling linksaf. De auto was op dat moment bijna naast de fietsster en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietsster raakte licht gewond.

Te snel, rijbewijs kwijt

Heerhugowaard, donderdag 22 september

Donderdagavond rond 21.00 uur werd het rijbewijs van een 67-jarige man uit Obdam ingenomen. De man reed 106 km per uur over de kruising Westtangent-Reuzepandasingel. Ter plaatse is 50 km toegestaan en dus werd het rijbewijs van de man ingenomen.

Broek op Langedijk, donderdag 22 september

Donderdagavond rond 20.00 uur werd het rijbewijs van een 24-jarige man uit Alkmaar ingenomen. De man reed 80 kilometer te hard over Schagerweg. De man reed 130 km per uur terwijl 50 km per uur is toegestaan. Het rijbewijs van de man werd dan ook ingenomen.

Doorrijden na ongeval

Heerhugowaard, donderdag 22 september

Donderdagmiddag rond 16.00 uur werd op de Westtangent een 15-jarige fietser uit Heerhugowaard aangereden door een 17-jarige bestuurder van een brommobiel eveneens uit Heerhugowaard. De fietser stond op de kruising Westtangent-Zuidtangent te wachten voor een stoplicht toen een brommobiel hem van achter aanreed. De jongen viel en raakte hierdoor licht gewond aan zijn enkel. De bestuurder van de brommobiel reed in eerste instantie door en werd verderop aangehouden door omstanders. De politie hield de man aan wegens het doorrijden na een ongeval en bracht hem over naar het politiebureau.

Getuigen gezocht

Enkhuizen, donderdag 15 september

Op donderdagavond 15 september, de Harddraverijdag, werd rond 21.00 uur een 22-jarige man uit Grootebroek in elkaar geslagen door een groep mannen. De 22-jarige man reed met zijn vriendin over de Dijk. Daar lag een man midden op de weg. Ze vroegen hem vriendelijk opzij te gaan. Dit wilde de man niet en begon te schelden tegen het stel. Daarna sloeg hij de 22-jarige man en kwamen er nog vijf andere mannen aanlopen. Ook zij vielen de 22-jarige man aan, trapten tegen zijn auto en bedreigden zijn vriendin. De 22-jarige man raakte gewond aan zijn gezicht en nek.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen. Mogelijk heeft u iets gezien?

De man die op de grond lag zag er als volgt uit: Nederlandse man, 18 a 20 jaar, donker blond stekel haar, beetje spleet ogen, ong. 1,8 meter, spijkerbroek met een wit shirt. Zijn vrienden hadden ook een Nederlands uiterlijk. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Stede Broec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Bezit harddrugs

Alkmaar, vrijdag 23 september
Vrijdagochtend rond 02.00 uur werd een 36-jarige man aangehouden in zijn woning aan de Aragonstraat wegens het in bezit hebben van harddrugs. Een buurman belde even daarvoor de politie in verband met geluidsoverlast. De 36-jarige man liet de politie binnen waar zij verschillende soorten harddrugs aantroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Man met mes aangehouden

Heerhugowaard, donderdag 22 september

Donderdagmiddag rond 17.30 uur werd een 39-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Vogelzangstraat. De man liep zwaaiend met een mes over straat en wilde dit in eerste instantie niet afstaan aan de politie die ter plaatse kwam. De politie overmeesterde de man en nam het mes af. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Dief aangehouden

Blokker, donderdag 22 september

Donderdagmiddag rond 17.30 uur werd op het Gildenplein een 44-jarige man uit Polen aangehouden wegens diefstal. De man had een auto-onderdelen gestolen bij een bedrijf. Medewerkers van het bedrijf zagen de man een autospiegel stelen en konden hem staande houden. De politie hield de man aan en bracht hem over naar het politiebureau.