Gemeente Heeze-Leende


Principeverzoek Burgemeester Serrarisstraat 5 te Heeze

Op 4 juli 2011 heeft de heer Henselmans, wonende aan de Burgemeester Serrarisstraat 5 te Heeze, een principeverzoek ingediend voor het gebruik van (een gedeelte van) zijn woning voor kamerverhuur. Dit verzoek is ingediend naar aanleiding van een handhavingsverzoek van omwonenden.

Het college van B&W heeft op 20 september besloten het verzoek om principemedewerking af te wijzen op onderstaande gronden:

o Het bestemmingsplan Kom Heeze staat kamerverhuur niet toe. Op bovengenoemd perceel is uitsluitend wonen toe gestaan. Onder "wonen" wordt verstaan een complex van ruimten, uitsluitend bedoeld voor de huisvesting van één afzonderlijk huishouden. Dit is in onderhavige situatie niet het geval;
o Ten aanzien van kamerverhuur is er binnen de gemeente geen beleid vastgesteld. Momenteel wordt er in A2-verband beleid opgesteld waarin onder meer een ontheffingsmogelijkheid voor kamerverhuur wordt opgenomen. Tot vaststelling van dit beleidsstuk wordt kamerverhuur binnen de gemeente Heeze-Leende niet toe gestaan; o Bovengenoemd beleidsstuk wordt nog verder toegespitst op de gemeente Heeze-Leende. Het college is van mening dat een aantal wijken, waaronder "de Weibossen", zich op voorhand niet lenen voor kamerverhuur. In "de Weibossen" is sprake van een rustige woonwijk met woningen in het duurdere segment. Kamerbewoning is hier niet gewenst; o Er is binnen de gemeente Heeze-Leende geen sprake van krapte op de woningmarkt, waardoor een individueel financieel belang van de burger geen reden is om medewerking te verlenen aan het verzoek.

Gelet op bovenstaande is de heer Henselmans tot uiterlijk 15 oktober 2011 in de gelegenheid gesteld om het strijdig gebruik te beëindigen en beëindigd te houden. Als na de gestelde termijn geconstateerd wordt dat hieraan geen of onvoldoende gehoor is gegeven is het college voornemens een handhavingprocedure op te starten.