Gemeente Zwolle

Geslaagde ConferenZie in Stadhuis

Ondernemers, medewerkers van de gemeente en allerlei maatschappelijke partners hebben op donderdag 22 september een bruisende middag beleefd tijdens de ConferenZie in het Stadhuis van Zwolle. Van de zolder tot de kelder was het gebouw gevuld.

Bijna 300 gasten beleefden workshops, een markt en een inspirerende presentatie door gedagspsycholoog Ben Tiggelaar.

Hij betoogde dat als je wilt werken aan verandering zoals op weg naar de compacte overheid en Het Nieuwe Werken, je rekening moet houden met drie dingen: je moet richting bepalen, in actie komen en werken aan je omgeving. Want anders beklijft je verandering niet. Dit trio van uitgangspunten geldt overal: in gemeenten, in bedrijven en voor jezelf.

Innovatie & duurzaamheid

Innovatie & duurzaamheid, daar draaide de Conferenzie om. In de hal en de patio van het stadhuis waren ondernemers druk bezig hun product of duurzaam concept onder de aandacht en aan de man te brengen.

Hergebruik van materialen, duurzaam verantwoorde confectie en allerlei food concepten: een grote variatie aanbieders.

Workshops

Vijf inspirerende workshops daagden de gasten uit om mee te denken, te praten en te doen. Bijvoorbeeld over co-creatie, waarbij ambtenaren de burger als collega beschouwen. Over duurzaamheid als leidend principe in gebiedsontwikkeling.
Of over hyperconnectivity: moeten we altijd online zijn? Het netwerk voor jonge Zwolse ambtenaren, Jong Zwolle, daagde haar workshopgasten uit om na te denken over verschillen tussen generaties.

Ben Tiggelaar

Hieronder kunt u de presentatie van Ben Tiggelaar downloaden.

ConferenZie 20110922 Ben Tiggelaar (1,7 MB)