Politie Groningen

Vrijdag 23 september 2011

provincie Groningen, 23-09-2011

Botsing bij spoorwegovergang

GRONINGEN Een 27-jarige automobilist uit Zevenhuizen heeft donderdagochtend nekklachten opgelopen bij een aanrijding. De man stond te wachten voor een spoorwegovergang. Een achteropkomende 29-jarige automobiliste uit Bakkeveen had te laat door dat de spoorwegovergang dicht ging en botste op haar voorganger. De man is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Man bedreigt winkelpersoneel

SAPPEMEER De politie heeft donderdagmiddag in een supermarkt aan de Noorderstraat in Sappemeer een 31-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man misdroeg zich in de winkel en viel het winkelpersoneel en klanten lastig. Hij werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte bleek onder invloed van alcohol. Het winkelpersoneel heeft aangifte gedaan en de politie doet onderzoek. De verdachte heeft een winkelverbod gekregen.

Bromfietser gewond na aanrijding

WINSCHOTEN Een 40-jarige bromfietser uit Nieuwe Pekela is donderdagmiddag gewond geraakt op het Bosplein in Winschoten. Een 28-jarige automobilist uit Winschoten zag op de kruising met de Liefkensstraat de bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer werd met pijn aan zijn enkel naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een analyse van het ongeval.

Krattendief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag in de Nieuwe Ebbingestraat een 29-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van diefstal. Surveillerende agenten zagen de Stadjer over de schutting van een woning klimmen. Hij tilde een krat bier over de schutting. Toen de man opnieuw aanstalten maakte om over de schutting te klimmen werd hij aangehouden. Hij bleek drie kratten bier te hebben gestolen. De verdachte kon na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

WINSCHOTEN De politie heeft donderdagmiddag in een woning in Winschoten een 35-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 35-jarige vriendin te hebben mishandeld. De vrouw moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De verdachte werd ingesloten voor verhoor. Het protocol huiselijk geweld is opgestart.

Jonge vrouw aangehouden na mishandeling agente

GRONINGEN Donderdagmiddag heeft de politie een 18-jarige jonge vrouw uit Groningen aangehouden voor het mishandelen van een politieagente. Aan het einde van de middag kreeg de politie een melding dat de jonge vrouw compleet door het lint was gegaan in haar woning aan de Patrijspoort. De vrouw was nog steeds erg onrustig en agressief toen de politie arriveerde. In een poging haar te kalmeren reageerde de vrouw zo heftig dat ze één van de politieagenten meerdere malen schopte en sloeg. De lichtgewonde agente is ter controle naar het UMCG gebracht, waar bleek dat ze een gekneusde rib had. De agente mocht na behandeling naar huis. De moeder van de jonge vrouw heeft aangifte gedaan in verband met de vernielingen in de woning. De vrouw is ingesloten voor verhoor.

Controle geluidsproductie uitlaten

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag enavond in Groningen gecontroleerd op de geluidsproductie van uitlaten. In totaal werden 22 autos en 2 motorfietsen gecontroleerd. Van deze 24 voertuigen bleken er 18 de geluidsnorm te overschrijden. In 12 gevallen was de overschrijding meer dan 4 dB(A) en is het kentekenbewijs ingevorderd. De maximum gemeten overschrijding was 20 dB(A), maar driemaal was de overschrijding zo hoog dat deze niet gemeten kon worden. Alle 12 bestuurders moeten hun uitlaat in de originele staat terug brengen. Daarnaast werden bij de controle bekeuringen uitgeschreven voor een lekke uitlaat (2x), overschreden APK (1x), niet verzekerd (1x), onjuiste kleur verlichting (2x), geen richtingaanwijzers (1x), geen rode reflectie (1x). Bovendien is tegen één automobilist proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder inlvoed zonder rijbewijs. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Politie onderzoekt straatroven

GRONINGEN Een 18-jarige jongeman uit Ten Boer is donderdagavond omstreeks 23.30 uur beroofd. De jongeman fietste over de Hunzeboord, toen hij plotseling van zijn fiets werd getrokken. Twee jongemannen spraken hem aan, bedreigden hem met een wapen en eisten geld. Het slachtoffer gaf zijn bezittingen af, waarna het duo er vandoor ging. Beide daders hadden een donkere huidskleur en droegen donkere kleding met een capuchon.

Kort daarna is een 29-jarige vrouw uit Groningen beroofd. Zij fietste kort voor middernacht over het Heerdenpad. Ook zij werd van de fiets getrokken door twee jongemannen, werd bedreigd met een wapen en moest haar bezittingen afstaan. Het slachtoffer verzette zich hevig en schreeuwde om hulp. Uiteindelijk ging het duo er zonder buit vandoor. Het slachtoffer hield wel enige schaafwonden over aan de val van de fiets. De vrouw spreekt over één dader met een getinte huidskleur en een donkergroene jas met capuchon. De andere dader zou een petje dragen. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen beide straatroven.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben wat te maken kan hebben met deze berovingen:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail: via de website

Twitter: @politie_overval

Alcomobilist botst op auto

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond een 39-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man was in de Fultsemaheerd tegen een geparkeerde auto aangereden en wilde vervolgens wegrijden. Een getuige zag de aanrijding en alarmeerde de politie. Bij controle bleek de automobilist onder invloed van 590 µg/l (ongeveer 1,35) alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten met een rijverbod.

Duo opgepakt voor heling

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond op het Stationsplein in Groningen twee 17-jarige knapen uit Winsum en Eelde aangehouden voor heling. De verdachten waren in het bezit van een gestolen mobiele telefoon. Zij hadden een afspraak gemaakt met de eigenaresse van de telefoon om deze terug te kopen. Toen agenten zagen dat de telefoon aan de vrouw werd overhandigd hebben zij de beide mannen op heterdaad aangehouden. De minderjarige verdachten werden voor verhoor ingesloten aan het politiebureau. De politie doet onderzoek.

Bromfietser gewond

GRONINGEN Donderdagavond is een 25-jarige man uit Appingedam licht gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Rijkstraatweg. De man moest remmen voor een auto waardoor zijn brommer met bak is gaan driften. Hoogstwaarschijnlijk is de man hierdoor op zijn hoofd terecht gekomen. De 25-jarige Appingedammer is meegenomen door de ambulance en behandeld bij de dokterspost.

Autokraker aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft donderdagvond op een bedrijfsterrein aan de Klompenmaker in Stadskanaal een 21-jarige inwoner van Vlagtwedde aangehouden. Een getuige hoorde geluiden vanaf het terrein en waarschuwde de eigenaar en de politie. Gewaarschuwde agenten konden de verdachte even later op het terrein aanhouden. Hij had zich verstopt. Uit onderzoek bleek dat meerdere autos waren opengebroken. De eigenaar doet aangifte. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek.

Vrouw aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in een woning in Groningen een 48-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. Agenten kregen een melding, dat er werd gevochten in de woning. Uit een gesprek bleek dat de vrouw haar 29-jarige zoon had geslagen. Beiden waren onder invloed van alcohol. De vrouwelijke verdachte werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het protocol huiselijk geweld is opgestart.

Aanhouding na mishandeling

GRONINGEN Vrijdagmorgen heeft de politie een 23-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor het mishandelen van een 23-jarige vrouw uit Groningen. Een getuige zag hoe de man de vrouw schopte waarna zij op de straat bleef liggen. Het slachtoffer gaf aan geen aangifte te willen doen maar bevestigde wel dat er een voorval het plaatsgevonden. De aanleiding voor de onenigheid is onbekend. De man is ingesloten voor verhoor.

Gevangene opnieuw aangehouden na bijtincident

TER APEL Een 43-jarige man uit de gemeente Marum is vrijdagochtend in de gevangenis van Ter Apel opnieuw aangehouden. De man zou juist vanochtend worden vrijgelaten, maar werd opstandig en zag daarbij kans om twee bewakers te bijten. Beide bewakers doen aangifte van mishandeling. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex voor verhoor.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag op verschillende plaatsen het verkeer.


- Niebert, Halbe Wiersemaweg:aantal geregistreerde voertuigen: 299, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.


- Oldekerk, Mensumaweg:aantal geregistreerde voertuigen: 205, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.


- Groningen, Paterswolde:aantal geregistreerde voertuigen: 1395, aantal overtredingen: 77, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.