Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 23-09-2011

Tegen gevel en ervandoor

UTRECHT Een automobilist botste op donderdagmiddag 22 september tegen een ander auto, reed door struiken en tegen de gevel van een woning. Hij ging er vervolgens vandoor.

Rond 12.55 uur reed een automobilist over de Columbuslaan. Hij zag dat een automobilist voor hem reed, die zich vreemd gedroeg. Die automobilist stopte ter hoogte van de busdoorgang, gaf vervolgens vol gas en reed rechtsaf de Cortezlaan in. Daar kwam op dat moment en 37-jarige automobilist uit Leerdam aan rijden. De automobilist botste tegen de auto van de Leerdammer. Na de aanrijding schoot de automobilist het trottoir op, door een hekwerk, door de struiken en kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning. Vervolgens sprong hij uit zijn auto en ging er te voet vandoor.

De auto van de Leerdammer liep schade aan de linkerzijde op. De auto van de gevluchte verdachte had rondom schade. Het hekwerk werd geheel vernield, struiken waren afgebroken en enkele bakstenen van de gevel zijn ontzet. De auto van de verdachte is in beslag genomen en weggesleept. In de auto lagen meerdere lege blikjes bier.

Agenten gingen naar de woning van de eigenaar van de auto, maar hij bleek niet thuis te zijn. Later die middag meldde hij zich aan het politiebureau. Hij bleek de auto niet te hebben bestuurd, maar het voertuig te hebben uitgeleend. Uit verder onderzoek zal nog moeten blijken wie de auto wel heeft bestuurd.

Macht over het stuur verloren

UTRECHT Een automobilist verloor in de vroege ochtend van vrijdag 23 september de macht over het stuur. Hij ramde een verkeerslicht, maar raakte niet gewond.

Rond 04.10 uur reed een 24-jarige automobilist uit Hilversum over de Einthovendreef. Vermoedelijk als gevolg van alcoholgebruik verloor hij de macht over het stuur, raakte in een slip, belandde in de groenstrook, ramde een verkeerslicht en kwam op de rijbaan tot stilstand. De politie ging ter plaatse. Gezien de ernst van de aanrijding lieten de agenten een ambulance ter plaatse komen. De Hilversummer werd onderzocht, maar bleek niet gewond te zijn geraakt.

Uit de blaastest bleek dat de Hilversummer te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse blies hij 565 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Slingeren

UTRECHT Een automobilist bleek in de vroege ochtend van vrijdag 23 september een stevige slok te veel op te hebben. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Rond 03.30 uur controleerden agenten een 64-jarige automobilist uit Bilthoven op het Zandpad. Uit de blaastest bleek dat de man beduidend te veel alcohol op had. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar weigerde de Bilthovenaar aan een ademanalyse mee te werken, ook toen hem dat werd gevorderd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Graffiti

UTRECHT Een overlastmelding leidde in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 september tot de aanhouding van meerdere graffitispuiters.

Rond 01.25 uur kreeg de politie de melding dat vijf luidruchtige jongeren op de Vondellaan voor overlast zorgden. Terwijl agenten ter plaatse gingen, meldde een getuige dat het vijftal was weggerend richting de Croesestraat en hij gaf een goed signalement van hen door. Agenten werden ter plaatse aangesproken door een getuige. Hij wees hen op graffiti die de jongeren op een gevel aan de Balijelaan hadden gespoten. Ook een andere getuige sprak de agenten aan en gaf eveneens een signalement van de verdachten door.

Bij onderzoek in de omgeving troffen agenten een vijftal jongens lopend op de Catharijnesingel aan. Zij voldeden aan het opgegeven signalement en de agenten spraken hen aan. De jongens ontkenden in alle toonaarden iets gedaan te hebben, maar de agenten zagen dat meerdere jongens verf aan hun handen hadden. Daarop werd het vijftal aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kop-staart

UTRECHT Een automobiliste raakte op donderdag 22 september gewond bij een kop-staartaanrijding.

Rond 07.25 uur reed een 29-jarige automobilist uit Utrecht over de Rijksweg A12 ter hoogte van Utrecht. Een voor hem rijdende 23-jarige automobiliste uit Oude Watering moest plotseling remmen voor het overige verkeer. De Utrechter remde nog wel, maar zag geen kans meer om zijn auto tijdig tot stilstand te brengen en botste op de auto van de Wateringse. Zij klaagde over pijn in haar nek en rug en werd per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht. Zij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Rijbewijs kwijt door rijden onder invloed

DE MEERN In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 september moest een man zijn rijbewijs inleveren voor het rijden onder invloed.

Agenten surveilleerden omstreeks 02.55 uur op t Zand, richting Castellumlaan. Ze zagen een snorfietser nogal slingerend over de weg rijden. De agenten spraken de snorfietser, een 40-jarige man uit De Meern, hierop aan en lieten hem blazen. Hij bleek te veel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 575 ug/l uit. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Op zoek naar getuigen van autobrand

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag 23 september is een auto hoogstwaarschijnlijk in brand gestoken.

Omstreeks 01.15 uur kregen de brandweer en politie een melding over een brandend auto op de hoek van Walcheren met Goeree. De politie en brandweer gingen direct ter plaatse. De brandweer had het vuur snel geblust, maar kon niet voorkomen dat het voertuig verloren ging. Een getuige verklaarde een jongen van rond de 17 jaar bij de brandende auto te hebben zien wegrennen.

Aan getuigen van de brandstichting en aan mensen die iets verdachts op of in de omgeving van Walcheren/Goeree hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Man aangehouden voor mishandeling met schoenendoos

UTRECHT Donderdagavond 22 september is een man aangehouden omdat hij een winkelmedewerker mishandelde met een schoenendoos.

Een 29-jarige man uit Utrecht was niet tevreden over zijn pas gekochte schoenen en wilde deze rond 19.20 uur ruilen in een winkel aan de Steenweg. Een winkelmedewerker wilde de schoenen niet terugnemen, omdat er al op de schoenen was gelopen. De Utrechter werd hierom zo boos, dat hij meerdere malen met de schoenendoos op het hoofd van de winkelmedewerker sloeg. De politie werd gewaarschuwd. Agenten gingen ter plaatse en zij hielden de verdachte aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De winkelmedewerker deed aangifte van mishandeling.