Gemeente Almelo

Raad bezoekt Amersfoort en Utrecht

21 september 2011 - Een raadsexcursie naar Amersfoort en Utrecht op vrijdag 23 september biedt raad, college en de ambtelijke top gelegenheid om te reflecteren op ieders rol en op de onderlinge samenwerking.

De gemeenteraad in vergadering

In het nieuwe samenspel met de samenleving, waarbij de gemeente zich meer wil richten op regievoering, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de rol van de verschillende spelers. De gemeente Amersfoort heeft hiermee de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan. Om deze reden is Amersfoort dit jaar gekozen als bestemming voor een raadsexcursie.

Hoofdlijnen
Tijdens het ochtendgedeelte vertellen de Amersfoortse collega's hoe zij "regievoering" en "sturen op hoofdlijnen" in de praktijk brengen en wat dit oplevert.

's Middags bezoekt het gezelschap de stad Utrecht voor een bezoek aan de raadszaal. Zij zien daar hoe de raadszaal het democratisch proces faciliteert. Er volgt een stadswandeling. Hierbij is er keuze uit de thema's: ontwikkeling van de singels en de binnenstad, kunst in Utrecht of stadspromotie en evenementen.

Het Verschil maken
Deze excursie biedt de deelnemers de mogelijkheid om, los van de formele momenten en de waan van de dag, met elkaar na te denken over bestuurlijke ontwikkelingen en de rol van de gemeente bij het "Het Verschil Maken".