Mindjet introduceert samenwerkingsplatform in de cloud

Persbericht van PR Newswire

LONDON, September 19, 2011 /PRNewswire/ --

Combinatie overgenomen webservice Cohuman en Mindjet Connect biedt collaborative work management in gratis online service

Mindjet introduceert Mindjet Connect, een online samenwerkingsplatform dat teams in staat stelt gezamenlijk werk efficiënter in te richten en uit te voeren. De zogeheten collaborative work management software biedt de mogelijkheid ideeën en plannen visueel in te delen, bestanden veilig te delen en beheren en teams op een lijn te brengen door de juiste informatie altijd en overal beschikbaar te stellen. De clouddienst is mede tot stand gekomen na overname van webservice Cohuman en is vanaf 22 september in een gratis en een betaalde varianten beschikbaar.

Collaborative work management

Samenwerkende mensen hebben steeds meer behoefte aan een betere manier om gezamenlijk informatie te verwerken. Het is essentieel dat het voor iedereen duidelijk is wat de taken zijn en wanneer documentatie verandert gedurende een project of taak. Projecten lopen vertraging op doordat er geen eenduidige bron van informatie is. Collaborative work management biedt hier een oplossing voor door technologie in te zetten om samenwerking te stimuleren ten gunste van de bedrijfsdoelstellingen.

Visueel framework

Mindjet Connect fungeert als complete online service en als add-on op Mindjet desktop- en mobiele producten. Het biedt een visueel framework voor het eenvoudig verzamelen en vastleggen van ideeën en informatie. Teams kunnen op die manier snel overstappen van brainstorming naar acties. Daarnaast zorgt Mindjet Connect voor cloud gebaseerd document management en multi-user samenwerkingsmogelijkheden (co-editting). Hierdoor kunnen teams realtime samenwerken ongeacht waar ze zich bevinden. Mindjet Connect is geïntegreerd met desktop, web en mobiele platformen en apparatuur. Men heeft dus altijd toegang tot de juiste gegevens.

Flexwerken

Rob Koplowitz van Forrester schreef in zijn 2011 rapport dat 43 procent van informatiewerkers vaak op verschillende plekken werkt en dat 42 procent dat doet buiten de bedrijfsfirewall. Mindjet Connect speelt hierop in door gegevens centraal te bewaren en beschikbaar te maken wanneer nodig. "De indeling van ons werk is de laatste tijd sterk veranderd. We kampen met een overload aan ongestructureerde data en werken via verschillende virtuele kanalen. Dit resulteert in matig overzicht, slechte keuzes en lagere productiviteit", aldus Scott Raskin, CEO van Mindjet. "Mindjet Connect gaat veel verder dan document management en het delen van bestanden. De effectieve visualisatie van informatie zorgt voor meer inzicht en betere resultaten."

Overname Cohuman

Mindjet heeft bovendien het bedrijf Cohuman overgenomen. Deze sociale taakgebaseerde webservice houdt teams op de hoogte door informatie meer gericht op mensen, georganiseerd en transparant te maken. Dankzij de social media-aspecten vergelijkbaar met Facebook en Twitter, maakt Cohuman het mogelijk om projecten en taken beter te coördineren tussen teamleden.

"Mindjet Connect zorgt dat teamleden op één lijn komen, en Cohuman helpt ze daar te houden", zegt Raskin. "De combinatie van Cohuman en Mindjet Connect is tekenend voor Mindjet's visie op hoe mensen beter kunnen samenwerken. Mindjet is met deze aankondiging goed gepositioneerd om het voortouw te nemen in collaborative work management software."

Prijs en beschikbaarheid

Mindjet Connect is beschikbaar vanaf 22 september en heeft twee varianten.

Mindjet Connect, Free edition, is geschikt voor individuen of kleinere teams die ad-hoc willen samenwerken via informatie-maps, bestanden willen delen en documentbeheer in de cloud wensen.

Mindjet Connect, Business edition, is bedoeld voor teams die voor langere duur zijn samengesteld en uitgebreidere samenwerkings- en documentbeheereisen hebben.

Mindjet Connect:

- Probeer Mindjet Connect gratis:
http://mindjet.com/connect
- Mindjet mobiele apps: http://www.mindjet.com/mobile-apps

Over Mindjet:

Twee miljoen mensen, kleine bedrijven en Fortune 1000 organisaties gebruiken Mindjet en begrijpen dat visueel werken en samenwerken resulteert in betere resultaten. We hebben de standaard voor mindmapping geintroduceerd en richten ons nu op een aanbod van collaborative work management oplossingen dat mensen beter laat samenwerken, hun doelstellingen sneller laat behalen en productiever laat zien. 46 van BusinessWeek's World's 50 Most Innovative Companies vertrouwen op Mindjet om het inzicht te behouden. http://www.mindjet.com

Mindjet, Mindjet Connect and Cohuman are trademarks of Mindjet, registered in the US and other jurisdictions. Forrester, Facebook, Twitter, Fortune 1000 and BusinessWeek are trademarks of Forrester Research, Inc., Facebook, Inc., Twitter, Inc., Time Inc. and The McGraw-Hill Companies, Inc., respectively, registered in the US and other jurisdictions.

Mindjet



Razende Robot Reporter