Gemeente Laren



-

Projectbesluit voor bouw van zorgcomplex De Stichtse Hof

Burgemeester en wethouders van Laren zijn samen met Vivium Zorggroep tot overeenstemming gekomen over de bouw van 30 zorgappartementen op het terrein van De Stichtse Hof aan de Naarderstraat in Laren en renovatie van de historische villa Dennenoord.

Met het op 30 augustus genomen projectbesluit wordt ervoor gezorgd dat de vervanging van de huidige `zusterflat' door 30 zorgappartementen past in het bestemmingsplan. De nieuwe zorgappartementen zijn bedoeld voor mensen die comfortabel willen wonen en bij toenemende zorgbehoefte de regie over hun eigen leven willen behouden. Op afroep zijn 24 uur alle diensten en zorg beschikbaar vanuit het naastgelegen woonzorgcentrum De Stichtse Hof.

Vivium is ook eigenaar van de historische villa Dennenoord. Dit monument is echter door leegstand in de loop der jaren in verval geraakt. De gemeente heeft bij het verlenen van het projectbesluit aangedrongen op spoedige renovatie van Villa Dennenoord zodat de oorspronkelijke monumentale uitstraling hersteld wordt. "Goede zorg voor ons cultureel erfgoed is een verantwoordelijkheid van overheid en eigenaren. Dat geldt in het bijzonder voor in het oog springende panden in ons dorp die beeldbepalend zijn. Vivium zal zich tot het uiterste inspannen Villa Dennenoord weer in oude luister te herstellen, hiermee spreken wij ze aan op een maatschappelijke verplichting," aldus wethouder Evert de Jong.

Het projectbesluit is nog niet onherroepelijk en ligt momenteel ter inzage tot en met 24 oktober aanstaande. Het is tegelijkertijd mogelijk de eerste plannen in te zien voor de renovatie van villa Dennenoord. Daarnaast wordt de raadscommissie geïnformeerd over dit projectbesluit.

|