Watersportverbond - KNWV

Verbond bij internationale kanalen-conferentie

woensdag 14 september 2011

Het Watersportverbond is nauw betrokken bij de World Canals Conference, die volgende week in Groningen wordt gehouden. Voorzitter Hugo Snoekc van het Watersportverbond maakt deel uit van het Comité van
Aanbeveling; vicevoorzitter Bert Kuiper zal het internationale gezelschap vertellen over de toervaart op de kanalen in Nederland.

De World Canals Conference is een internationale conferentie, waarbij vertegenwoordigers van overheden en organisaties uit de hele wereld met elkaar praten over het behoud en de ontwikkeling van (oude) kanalen. De conferentie wordt voor de 24e keer georganiseerd en voor het eerst is Nederland gastheer. Van 19 tot 24 september is het internationale gezelschap bij elkaar in Groningen.

Watersportland met internationale allure
Het Watersportverbond is gevraagd om een formele en inhoudelijke rol te vervullen bij deze conferentie. Hugo Snoekc, voorzitter van het Watersportverbond, maakt samen met een groot aantal andere bestuurders van overheden en belangenorganisaties deel uit van het Comité van Aanbeveling. Bert Kuiper, vicevoorzitter van het Watersportverbond, zal een speech houden over het belang van de kanalen voor de toervaart in Nederland.
Het Nederlandse toervaartnet, waarbij kanalen de verbinding vormen tussen rivieren, plassen en de grote wateren, is uniek en maakt ons land tot een watersportland van internationale allure. Van oudsher waren de kanalen van belang voor handel en transport, tegenwoordig is het de toervaarder, die zorgt voor economische bedrijvigheid in veel steden en dorpen langs het water. Niet alleen in Groningen, maar ook in Fryslan, in Drenthe, in het Hollandse plassengebied, in Brabant en in Limburg zijn kanalen de onmisbare schakels in het toervaartnet. De pogingen om het Apeldoorns Kanaal weer bevaarbaar te maken verdienen daarom onze volledige steun.

Kennis en ervaring
Nederland heeft veel kennis en ervaring in het beheer van dit
kanalenstelsel met zân sluizen, bruggen en verschillende waterpeilen. Maar ook landen als Engeland, Frankrijk, Servië en zelfs Amerika en Zuid-Afrika hebben hun kanalen met alle problemen van die. Doel van de conferentie is internationaal die kennis en ervaring uit te wisselen en te delen.
Volgend jaar zal de World Canals Conference worden gehouden in China.

Meer informatie is te vinden op World Canals Conference.