Politie Groningen

Politie houdt twee mannen aan na wilde achtervolging

Stadskanaal, 18-09-2011 o In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Buinerweg in Stadskanaal een 27-jarige inwoner van Winschoten en een 26-jarige inwoner van Finsterwolde aangehouden na een wilde achtervolging. De mannen waren eerder die nacht doorgereden nadat zij in Finsterwolde op de Nieuweweg een jongen van 17 en een meisje van 16 jaar op een fiets hadden aangereden.

Aanrijding

Omstreeks 03.45 uur reed de 17-jarig inwoner van Harkstede met een 16-jarig vriendin, afkomstig uit de gemeente Oldambt achter op zijn fiets over het fietspad op de Nieuweweg. Zij reden in de richting van Oostwold toen plotseling een auto uit tegengestelde richting over het fietspad kwam en hun aanreed. De jongen is hierbij vermoedelijk over de auto gevlogen. Het meisje raakte gewond aan hoofd en enkel. De bestuurder is zonder te stoppen doorgereden. Beide slachtoffers zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelde ter plaatse een sporenonderzoek in.

Achtervolging

Later die nacht reden agenten over de Europalaan in Stadskanaal en zagen uit tegengestelde richting een auto aankomen waarvan een koplamp kapot was. Toen de auto dichterbij was zagen zij dat de auto schade had. Hierop besloten de agenten de auto te controleren en reden achter de auto. Nadat zij gezien hadden dat de bestuurder een aantal keren met zijn auto tegen een betonnen band aan was gereden en niet reageerde op stopteken, zwaailicht en sirene, wilden zij de auto inhalen om de bestuurder te laten stoppen. Bij een van de inhaalacties reed de verdachte met zijn auto tegen de politieauto. Ondanks dat de bestuurder al slingerend wilde voorkomen dat de agenten hem passeerden, wisten de agenten de verdachte met zijn auto op de Buinerbrug klem te rijden en tot stilstand te brengen.

Aanhouding

De bestuurder, afkomstig uit Winschoten, rende vervolgens weg en werd na een korte achtervolging door de agenten aangehouden. Het verzette zich bij zijn aanhouding waarna agenten geweld moesten gebruiken om de Winschoter in de handboeien te krijgen. Ook de passagier, afkomstig uit Finsterwolde, werkte niet mee aan zijn aanhouding. Beide mannen zijn ingesloten in het politiebureau.De politie stelt een nader onderzoek in.