Gemeente Het Bildt


Arie Bouma Lid in de Orde van Oranje Nassau

17-09-2011 20:45

Op zaterdag 17 september is Arie Bouma (69) uit St.-Annaparochie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Voetbalvereniging St.- Annaparochie
De heer Bouma is sinds 1971 bestuurslid / penningmeester van de Voetbalvereniging St.-Annaparochie. Daarnaast vervulde hij diverse bestuurslidmaatschappen van maatschappelijke organisaties in zijn woonplaats. Hij viert op deze dag zijn veertigjarig jubileum als bestuurslid / penningmeester van de plaatselijke voetbalvereniging. Mede onder zijn leiding is de voetbalvereniging St.-Annaparochie uitgegroeid tot een bloeiende vereniging van bijna 400 leden.

Al in het begin van de jaren zestig was hij kort penningmeester en vanaf 1971 tot 2007 vervulde hij die functie onafgebroken. Vanaf 2007 tot heden is hij bestuurslid gebleven. Binnen de voetbalvereniging heeft Bouma zich, naast het penningmeesterschap, in het bijzonder ingezet voor zaken als de sponsorcommissie, sportkleding, clubblad, contactpersoon voor het AZC, kantine en kaartverkoop voor de wedstrijden van het eerste elftal. Verder was hij scheidsrechter bij thuiswedstrijden en zette hij zich in voor een adequate vergoeding voor elftallen van Friese amateurverenigingen, die wedstrijden op de Waddeneilanden moesten spelen. Naar buiten toe vertegenwoordigde hij vanaf 1999 de voetbalvereniging St.-Annaparochie in het bestuur van de Landelijke Belangenvereniging voor het Amateurvoetbal.

Sociaal maatschappelijk actief
Naast al deze activiteiten voor de voetbalvereniging was en is Arie Bouma op sociaal-maatschappelijk terrein actief. Van 1974 tot 1984 was hij penningmeester bij de Dorpsfeestcommissie. Van 1993 tot 2001 was hij penningmeester van de ondernemersvereniging St.-Annaparochie. Van 1994 tot 2002 was Bouma bestuurslid van Zorgcentrum het Bildt; van 1995 tot heden penningmeester van de commissie Lammetsymet en van 1996 tot heden penningmeester van het Multifunctioneel Centrum Ons Huis in St.-Annaparochie.

---