Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 29 april 2011

Dam tot Dam FietsClassic viert 5-jarig jubileum


- Deelnemerslimiet verhoogd naar 6.000 deelnemers -

Op zondag 18 september wordt de jubileumeditie van de Dam tot Dam FietsClassic gereden. In vijf jaar tijd is dit fietsevenement uitgegroeid tot een echte klassieker met start vanaf de Dam in Amsterdam. Zo deden vorig jaar al ruim 5.000 mensen mee aan deze toertocht. Om dit jaar nog meer sportieve en recreatieve fietsers te kunnen laten genieten van dit evenement is in overleg met de gemeente Amsterdam besloten de limiet te verhogen naar 6.000 deelnemers. De inschrijving is inmiddels geopend via www.damtotdamfietsclassic.nl.

Er zijn verschillende afstanden te rijden tijdens de Dam tot Dam FietsClassic: 40, 65, 105 en 145 kilometer. Zowel de fanatieke toerfietser als de recreatieve stadsfietser kan dus meedoen. Na de start op de historische Dam en de onvergetelijke passage door de IJtunnel worden onder meer Zaandam, Volendam, Edam en Durgerdam aangedaan. De finish is weer in Amsterdam tegenover het Koninklijk Paleis op de Dam.

Voor meer informatie en inschrijven: www.damtotdamfietsclassic.nl. Inschrijven is mogelijk t/m 28 augustus of totdat de deelnemerslimiet is bereikt. Er is géén na-inschrijving.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht