Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam/Zaandam, 3 augustus 2011

Mini Dam tot Damlopen blijven populair

- Online inschrijving sluit 21 augustus -

De Mini Dam tot Damlopen trekken elk jaar weer duizenden kinderen aan. Ook dit jaar worden op zondag 18 september door organisator Le Champion weer ruim 4.700 kinderen aan de start verwacht. De Mini Dam tot Damlopen worden als onderdeel van de 27e Dam tot Damloop gehouden in Zaandam en Amsterdam-Noord. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar nemen deel aan de afstanden die passen bij hun leeftijd.

Zaandam
Het belooft weer een waar spektakel te worden in het centrum van Zaandam. Afhankelijk van de leeftijd rennen de kinderen een afstand van 0,6 of 2,2 kilometer. Alle deelnemers worden door de mascotte Dammie ontvangen op de Burcht, waarna ze gezamenlijk begeleid worden naar de startvakken. De finish bevindt zich op de Peperstraat, waar ook de 36.000 deelnemers aan de 10 en 4 Engelse Mijl later die dag finishen. Na de finish kunnen de kinderen zich storten op de andere activiteiten die op de Burcht plaatsvinden, zoals de Euro Bungy trampoline, de stormbaan en springkussens. DJ Andries maakt het feest compleet met zijn interactieve kindershow. Ook vindt er een verloting plaats. Scholen en atletiekverenigingen kunnen hun deelnemers collectief opgeven door het insturen van het speciale inschrijfformulier. Dit is op te vragen via info@lechampion.nl.

Molenwijk
In de Molenwijk lopen kinderen van 4 tot en met 7 jaar 1,0 kilometer. Deelnemers van 8 tot en met 12 jaar rennen 1,8 kilometer. De afdeling Sport van het Stadsdeel Amsterdam-Noord organiseert deze Mini Dam tot Damloop samen met Le Champion voor tweeëntwintig scholen uit de buurt. De start is op het schoolplein van basisschool de Bonkelaar, waar de kinderen ook een stukje over het officiële parcours van de Dam tot Damloop lopen. De finish is het Molenwijkpark bij het Cruyff Court.

Inschrijving
Zorg dat je erbij bent! Je kunt nog tot en met 21 augustus inschrijven via www.damloop.nl. Alleen bij online inschrijving kun je jouw naam op het startnummer laten zetten. Als de online inschrijving is gesloten, kan er tussen 15 augustus en 13 september op de volgende locaties nog ingeschreven worden:

Krommenie
Sport en Vrije Tijd, Zuiderhoofdstraat 50
Zaandam
Sporthuis Helling, A. van Broekweg 10
Zaandam
Vonk Sports, Zuiddijk 72
Zaandam
Runnersworld, Gedempte Gracht 58
Zaandam
Sportservice Zaanstad, Oostzijde 1

Voor de Mini Dam tot Damloop in Amsterdam-Noord geldt dat de tweeëntwintig basisscholen worden benaderd door de afdeling Sport. De kinderen kunnen zich inschrijven via www.damloop.nl en vanaf 1 september via het Sportloket aan de Sneeuwbalweg 5 in Amsterdam-Noord (bij het Floraparkbad).
Noot voor redacties

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht