Ingezonden persbericht


Persbericht 2 september 2011
muziek/entertainment/cultuur/kunst

"Ode aan zachte, mooie muziek"

"Ode aan zachte, mooie muziek" schreef Menno Pot van de Volkskrant ooit over VOLKOREN, en inderdaad, volgens velen is het platenlabel VOLKOREN één van die labels die de Nederlandse muziekscene zo de moeite waard maakt. Inmiddels bestaat het label (ooit opgericht als sub-label van Sally Forth Records) bijna 10 jaar en is het weer tijd voor het tweejaarlijkse VOLKOREN FESTIJN. Daarom organiseert VOLKOREN in samenwerking met de EKKO in Utrecht en boekingskantoor Sara Bjorklund op 18 september weer een avond met eigen en bevriende artiesten die samen mooie, subtiele, eigenzinnige en unieke muziek ten gehore zullen brengen.

Nieuwe signing
Afgelopen maand heeft VOLKOREN twee nieuwe artiesten getekend, namelijk Charles Frail en Mensenkinderen. Laatstgenoemde is het nieuwe project van Bas van Nienes. Als deel van het indiepop-duo anderson reisde Bas van Nienes de afgelopen jaren de hele wereld over. Geïnspireerd door zijn vaderland plakte hij een prachtige Nederlandstalige knutsel/indie/pop-plaat in elkaar. Dit najaar doet Mensenkinderen mee aan de Popronde, maar zullen zij ook het VOLKOREN FESTIJN aan doen.

Daarnaast zal ME (Minco Eggersman) met band spelen. Ambitie valt hem niet te ontzeggen. De zanger/drummer van de succesvolle indieband at the close of every day runt in het dagelijks leven de labels VOLKOREN en Sally Forth Records, is een veelgevraagd producer en drumt bij hardcore-collectief the spirit that guides us. Tijdens het VOLKOREN FESTIJN zal hij - samen met zijn live-band - nog een laatste maal de in 2010 zeer goed ontvangen cd HAMDEN live vertolken.

Een VOLKOREN FESTIJN is niet compleet zonder speciale gast. Ditmaal zijn dat Alibi Tom en Novack. Novack is een indiepopband uit Utrecht welke inmiddels flink in de kijker heeft gespeeld door o.a. een prachtoptreden bij De Wereld Draait Door. Het album Sequences & Stills werd uitgebracht in januari 2011 en had zeker niet misstaan op VOLKOREN. Alibi Tom is een indie/rock band uit Zweden en heeft nu tijdelijk Jeroen van der Werken van het duo anderson op bas. De band grossiert in meeslepende melodieën, gecombineerd met oprechte en verfrissende teksten. De nummers fascineren stuk voor stuk en voeren je mee naar de feërieke Zweedse bossen waarover ze vertellen.

www.VOLKOREN.com www.mincoeggersman.com
www.mensen-kinderen.nl www.novack.nl
www.alibitom.com


---