Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek
www.hetbolwerk.nl

---

Vrijdag 16 september 2011
KARMA TO BURN
+ Lecacy of Saints
21.00 uur / E8

Vrijdag 16 september 2011
THE DERELLA'S
Afterparty @ Cafe The Legend
0.00 uur / gratis

Zaterdag 17 september
BRAINBOX
21.00 uur / E15

---

HARDE ROCK & BLUES VAN DE HOOGSTE PLANK IN HET BOLWERK, SNEEK

met blueslegende Brainbox en hardrockende Karma to Burn.

Op vrijdag 16 september komt stonerrockband Karma To Burn de woestijn naar Het Bolwerk in Sneek brengen. Vol gestampt met behendige drum fills, doorklinkende baslijnen en bedwelmende gitaar riffs: Karma to Burn maakt instrumentale stoner rock van de hoogste plank! Als kers op de taart gaat het feest daarna verder op de (gratis) afterparty in Cafe The Legend, waar vanaf 0.00 de oldschool punk'rock&rollband The Derella's (met ex'leden van de Vibrators) het zweet van de muren zal spelen. Op zaterdag 17 september zal blueslegende Brainbox, met Kaz Lux en Pierre van der Linden, het podium van Het Bolwerk betreden voor een dampende set klassiekers, ongetwijfeld aangevuld met nummers van de eerste nieuwe plaat sinds 40(!) jaar. Het Bolwerk gaat beide avonden om 21.00 uur open.

Het Amerikaanse drietal van Karma to Burn maakt heavy, droge, stevige metal, in de traditie van Black Sabbath en Kyuss. Vol gestampt met behendige drum fills, doorklinkende baslijnen en bedwelmende gitaar riffs. In de Verenigde Staten waren ze de support van The Sword, hun vierde album werd geproduceerd door Scott Reeder van Kyuss en ook samenwerkingen met John Garcia komen geregeld voor. Na een pauze van zeven jaar zijn Will Mecum, Rob Oswald en Rick Mullins sinds 2009 weer bij elkaar om met het betere heavy gitaarwerk menig zaal aan te vegen. 'We zijn nog steeds pissige en onbezorgde individuen en maken muziek die we echt tof vinden', aldus het trio, dat met hun laaggestemde gitaren op het podium transformeren tot een pompende machine van vette, vuige stoner metal. Daarmee waren ze al een van de hoogtepunten van metalfestival Into The Grave, waar ze menig metalband het nakijken gaven. Karma to Burn maakt instrumentale stoner rock van de hoogste plank!

Brainbox maakte eind zestiger, begin zeventiger jaren grote indruk met een stijl die het midden houdt tussen blues, psychedelica en pop. Nummers als 'Down Man', 'Dark Rose', 'Summertime', 'The Smile', 'Between Alpha And Omega' en 'Sea Of Delight' staan te boek als klassiekers. De debuutsingle "Down Man" verraadde al meteen het enorme potentieel van de groep met hun progressieve bluesstijl en vooral het karakteristieke, hoge stemgeluid van Kaz Lux. Bovendien bleken Lux en Akkerman in staat tot het schrijven van origineel materiaal, terwijl de covers opvielen door de verrassende interpretatie.

'The 3rd Flood', zo luidt de titel van de nieuwe cd van Brainbox. Het album is nota bene het eerste studioproduct sinds begin jaren zeventig van deze legendarische groep. 'The 3rd Flood' telt vijftien, niet eerder door Brainbox opgenomen nummers. Behoudens Willie Dixon's 'My Babe' komen alle composities uit eigen gelederen. De productie van de cd was in handen van Geert Scheijgrond (o.a. Focus en OBERG). Voor de mastering tekende de gerenommeerde engineer Andy Jackson, die gedurende drie decennia voor Pink Floyd heeft gewerkt.