Politie Hollands Midden

Gouda - Heterdaad aanhoudingen na melding van inbraak

Gouda, 16-09-2011 o De politie heeft donderdag 15 september rond middernacht een 30-jarige Utrechtenaar, een 36-jarige Gouwenaar en een 36-jarige Ijsselsteiner op heterdaad aangehouden na een melding. Volgens een getuige werd er ingebroken bij een autobedrijf aan de James Wattstraat en waren de inbrekers nog op het dak.

De politie heeft direct de assistentie ingeroepen van een politiehelikopter van het Korps Landelijke Politiediensten om de pakkans te vergroten. In afwachting van de helikopter en een politiehond werd het pand rondom afgezet door agenten.

Snelle aanhoudingen De eerste verdachte werd na een zoekactie tussen geparkeerde autos aangetroffen op de achterbank van een auto. Op het moment dat de helikopter boven het dak vloog begonnen de twee andere verdachten te rennen. Een van de inbrekers sprong van het dak en verstopte zich eveneens tussen de geparkeerde autos. De man werd echter gezien door de bemanning van de helikopter en kon even later worden aangehouden. De derde verdachte was nog op het dak en liep op aanroepen naar een agent toe. De verdachte klom naar beneden en werd daar aangehouden.

De verdachten werden overgebracht naar het bureau en de auto werd in beslaggenomen voor verder onderzoek. Daarnaast werd op het dak van het autobedrijf inbrekersgereedschap gevonden. Ook deze goederen zijn meegenomen voor nader onderzoek.1-1-2, daar pak je ook daders mee

Doordat de getuige direct met 1-1-2 belde en informatie gaf over de inbrekers konden deze op heterdaad worden aangehouden. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.