Gemeente Veenendaal


Uitreiking Cultuurprijs Veenendaal 2011

255-kunstenkultuurprijss

Tijdens het tweede Cultuurgala Veenendaal op vrijdag 16 september in Theater De Lampegiet, wordt voor de derde keer de Cultuurprijs Veenendaal uitgereikt. De Cultuurprijs Veenendaal is een initiatief van de gemeente Veenendaal in samenwerking met het KunstPlatform Veenendaal. Deelnemers aan de Cultuurprijs zijn individuele kunstbeoefenaars, verenigingen en/of instellingen op het gebied van muziek, dans, toneel, literaire kunst, beeldende/scheppende kunst, audiovisuele kunst en bouwkunst. ook personen en/of organisaties die zich inzetten voor het behoud van het culturele erfgoed in de gemeente Veenendaal (zowel op amateur- als op professioneel niveau) kunnen deelnemen.
Aanmelden
Aanmelding is mogelijk tot uiterlijk 1 juli 2011. Voor individuele nominaties geldt dat de genomineerde een gevestigd of veelbelovend kunstenaar is. Genomineerden dienen woonachtig of gevestigd te zijn in Veenendaal. Leden en familieleden van de jury zijn uitgesloten van deelname.

Genomineerden kunnen worden voorgedragen door derden, maar ook zichzelf aanmelden. De schriftelijke aanmelding dient vergezeld te gaan van een duidelijke beschrijving van de geleverde prestatie, en een duidelijke motivatie waarom deze prestatie in aanmerking komt voor de prijs. Aanmelding kan men zenden naar: Cultuurprijs Veenendaal, Tinneweide 137, 3901 KJ Veenendaal of per email naar info@kunstplatformveenendaal.nl. De winnaar ontvangt een bedrag van ⬠2.000,-, alsmede een exclusief voor de cultuurprijs ontworpen beeldje van de Veenendaalse kunstenaar Frank Boogaard.  Juryleden zijn Cees van Hal (voorzitter WMO forum Veenendaal), Marlies Taal (Cultuurcoördinator Veenendaal), Miriam Drost (Voca Musica), Piet de Vrije (directeur Patrimonium woonstichting) en Albert van Kooten (Van Kooten Boekhandel).
Â