Ingezonden persbericht


Polycom en Jive sluiten strategische samenwerkingsovereenkomst voor levering HD-videosamenwerking aan social business

Nieuwe video-oplossingen op basis van Polycom-platform verhogen productiviteit en bieden Jive-gebruikers concurrentievoordeel

Amsterdam, 15 september 2011 - Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM), wereldwijd toonaangevend in op open standaarden gebaseerde Unified Communications (UC), en social business-oplossing Jive Software sluiten een strategisch samenwerkingsverband. Deze samenwerking voorziet in de integratie van Polycom HD-video in het social business-platform van Jive. De nieuwe oplossing verandert de manier waarop bedrijven samenwerken met hun klanten, medewerkers en partners. Jive-gebruikers kunnen live videochats uitvoeren, waaronder groepsgesprekken via video, en videomeetings en -berichten opnemen voor archivering, training en samenwerking.

Steeds meer consumenten en kenniswerkers omarmen social business en videosamenwerking. Het naadloos integreren van beide technologieën voorziet daarom in een duidelijke marktbehoefte. Sociale platforms met videomogelijkheden bieden mensen een krachtig communicatiekanaal om intensief contact te houden met anderen in hun sociale circuit. Videosamenwerking ondersteunt diepgaander gesprekken, effectievere discussies, snellere besluitvorming, grotere creativiteit en effectievere brainstormsessies.

"Het integreren van social business met realtime video is de volgende logische stap in het verbeteren van de communicatie, samenwerking en productiviteit van zakelijke gebruikers", zegt Sudhakar Ramakrishna, Executive Vice-President, General Manager UC-oplossingen en Chief Development Officer van Polycom. "Polycom en Jive leveren samen een HD-video-oplossing op basis van het Polycom RealPresence-platform voor social business. Deze oplossing is zeer eenvoudig in gebruik en komt tegemoet aan de groeiende vraag naar realtime samenwerking op de werkvloer."

"Jive kijkt uit naar de samenwerking met Polycom. Dankzij deze samenwerking kunnen wij de allernieuwste innovaties op het gebied van videocommunicatie aan onze klanten aanbieden", zegt Chris Morace, Senior Vice-President Business Development van Jive. "Met deze samenwerking willen we het maximale halen uit de kracht van sociale netwerken om de manier waarop bedrijven zakendoen, te veranderen."

Het HD-videoaanbod van Polycom is gebaseerd op open standaarden. Op deze manier garandeert het bedrijf uitwisselbaarheid met andere zakelijke en communicatieapplicaties. Gebruikers kunnen realtime point-to-point- en multipoint-groepsgesprekken voeren. Ook is het mogelijk vergaderingen en videoberichten op te nemen en ze daarna te archiveren, zodat anderen ze op elk gewenst moment kunnen bekijken.

Over social business

Social business is een nieuwe manier voor interactie met medewerkers, klanten en het social web. De social business-software van Jive combineert de kracht van community-software, software voor samenwerking, social networking-software en social media-monitoring in een geïntegreerd platform. Net zoals sociale technologieën het dagelijks leven hebben veranderd, verandert social business hoe bedrijven zich onderscheiden van de concurrentie.

Over Polycom
Polycom is wereldwijd marktleider in op standaarden gebaseerde Unified Communicatons-oplossingen (UC) voor telepresence, video en spraak, ondersteund door het Polycom RealPresence Platform. Het RealPresence Platform werkt samen met een brede reeks van bedrijfs-, mobiele en sociale applicaties en apparaten. Meer dan vierhonderdduizend organisaties vertrouwen op Polycom voor samenwerking en face-to-face meetings vanaf elke locatie: voor productieve en effectieve interactie met collega's, partners, klanten en prospects. Polycom biedt samen met een breed partnerecosysteem klanten de beste TCO, schaalbaarheid en beveiliging - op locatie, gehost of in de cloud. Ga voor meer informatie naar www.polycom.co.uk of neem contact op met Polycom via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Over Jive
Jive is het toonaangevende social business-bedrijf dat sociale-netwerkinnovaties voor consumenten veilig en op de juiste schaal in het bedrijfsleven implementeert. Sequoia Capital en Kleiner Perkins Caufield & Byers financieren Jive. Meer informatie is te vinden op www.jivesoftware.com.