Ingezonden persbericht


NIEUWE SEIZOEN SUCCESVOL VAN START VOOR IDTV

Amsterdam 15 september 2011 - Het nieuwe televisieseizoen is voor producent IDTV succesvol begonnen. Nieuwe programma's als Undercover Boss (SBS 6) en Dierenbeschermers (AVRO) en het al jaren goed bekeken De Rijdende Rechter (NCRV) zijn met mooie kijkcijfers van start gegaan. Deze maand staat het Gala van de Nederlandse Film nog op het programma. Een nieuw seizoen van Campinglife en het programma De Slimste Race (Discovery Channel) worden in oktober op de buis gebracht. Daarnaast wordt er bij de producent hard gewerkt aan programma's die later dit jaar te zien zijn. Waaronder het elfde seizoen van Wie is de Mol?, de nieuwe programma's Huis vol honden voor SBS 6 en het programma Bed and Breakfast voor Omroep Max. Ook op het gebied van drama is IDTV dit seizoen sterk vertegenwoordigd met onder andere drie prachtige series, Lijn 32 (KRO/NCRV), Mixed Up (NCRV) en Eileen (VPRO).

Undercover Boss, inmiddels twee afleveringen onderweg, heeft gemiddeld 480.000 kijkers voor de buis gekregen. Dierenbeschermers, over het fantastische werk van dierenbeschermers, wordt bij de AVRO door gemiddeld 575.000 kijkers bekeken. De Rijdende Rechter heeft met een nieuw seizoen wederom meer dan een miljoen mensen weten te vinden. Ook het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? belooft weer bol van de spanning en sensatie te staan en dit jaar start Campinglife bij RTL 4 met de 250ste aflevering.

De productie van Het Gala van de Nederlandse Film, de uitreiking van de Gouden Kalveren, is in handen van IDTV i.s.m. de VPRO. Zowel de avond zelf als de live registratie daarvan. De uitreiking van de Gouden Kalveren is dit jaar voor het eerst live te zien op Nederland 1.

NIEUWE PROGRAMMA'S

In Huis vol honden voor SBS 6 zoekt presentatrice Nance samen met een familie de hond die het beste bij het gezin past. Zijn de familieleden de ideale baasjes voor de hond en past de hond bij het leven dat het gezin leidt? Huis vol honden is vanaf 26 oktober te zien.

De Slimste Race is een programma waarin twee fanatieke Nederlandse teams tijdens hun laatste voorbereidingen voor de Eco-Marathon worden gevolgd. Deze zomer vindt de 27e editie plaats. Meer dan vijfduizend studenten, afkomstig van 316 scholen en universiteiten uit 42 landen brengen een totaal van 393 voertuigen naar de startlijn. Het doel van deze spannende competitie is niet om snelheidsrecords te breken maar om zo zuinig mogelijk te rijden. De Slimste Race is te zien op Discovery Channel op 3 en 10 oktober.

In ons land zijn duizenden Bed & Breakfastadressen te vinden die veelal door echtparen worden uitgebaat. In het MAX-programma Bed & Breakfast gaan elke aflevering drie van die echtparen logeren bij elkaar om met alle egards ontvangen te worden. De volgende ochtend beoordelen de gasten hun verblijf op een bijzondere manier. Ze mogen zelf bepalen wat de overnachting hen waard is. Betalen ze meer of minder dan de normale prijs? Bed & Breakfast is