Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HeliX, glaskunst kopen voor een goed doel

Royal Leerdam Crystal en glaskunstenaar Menno Jonker slaan ter gelegenheid van 55 jaar Prinses Beatrix Fonds en 35 jaar Vereniging van Huntington de handen ineen. "Helix" een exclusief kristallen kunstobject is het resultaat van deze bijzondere samenwerking.

55 jaar Prinses Beatrix Fonds
Het Prinses Beatrix Fonds zet zich in voor mensen met een spierziekte en bewegingsstoornis. Ziekten waarbij patiënten vaak al op jonge leeftijd afhankelijk zijn van een rolstoel en verpleging. Voor al deze mensen is het van levensbelang, dat er geïnvesteerd wordt in onderzoek en het verbeteren van de kwaliteit van leven. De afgelopen tien jaar heeft het Prinses Beatrix Fonds bijna ¤ 25 miljoen beschikbaar gesteld voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, behandeling en genezing van spierziekten.

De Vereniging van Huntington
De ziekte van Huntington is een erfelijke ziekte waarbij delen van de hersenen worden aangetast. Het uit zich onder andere in onwillekeurige bewegingen die langzaam verergeren, verstandelijke achteruitgang en een verscheidenheid van psychische symptomen. Aangezien deze ziekte (nog) niet kan worden genezen, richt de Vereniging zich primair op het bevorderen van het welzijn, de kwaliteit van leven, de zorg voor en behartigen van de belangen van patiënten en hun partners met de ziekte van Huntington. Het Prinses Beatrix Fonds steunt de Vereniging al sinds lange tijd en draagt veel bij aan de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Huntington.

Kristallen kunstobject "HeliX"
Menno Jonker heeft zich laten inspireren door Turkse Derwisjdansers. Derwisj staat symbool voor beweging. Een helix wordt in een constante draaiende beweging weergegeven, net als de dansers die om hun eigen as draaien. De vorm van het object, een heldere diabolo met oranje binnenkern, is geïnspireerd op het logo van de vereniging van Huntington en de X in het logo van het Prinses Beatrix Fonds. In de losse stop met blauwe kleurvlokken is het profiel van Koningin Beatrix zichtbaar.

Royal Leerdam Crystal staat sinds 1878 synoniem voor design en de hoogste kwaliteit. De Meesterglasblazers gebruiken "Cristal Superieur", het zuiverste kristal van Europa, voor de prachtige mondgeblazen en handgevormde kristallen objecten. Op de slijperij krijgt het kristal haar definitieve uitstraling. HeliX wordt in een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren gemaakt. Elk object is uniek en wordt gesigneerd met een eigen nummer. In het kader van de nationale collecteweek in september is HeliX vanaf de glasdagen van 9 - 11 september verkrijgbaar voor ¤ 395,00. Een deel van de opbrengst is bestemd voor het Prinses Beatrix Fonds en komt ten goede aan het onderzoek naar de ziekte van Huntington.

Voor algemene informatie en bestellingen kunt u contact opnemen met: info@royalleerdamcrystal.nl of bellen met 0345-636545



Ingezonden persbericht