Ingezonden persbericht


Agora, donderdag 15 september 20.15 uur
Eerste try-out Hitchcock-klassieker in Agora

'39 Steps' is al jaren een toneelhit in New York en Londen. Het is het eerste deel van de Alfred Hitchcock-trilogie waarmee Het Thriller Theater u in uw theaterstoel laat sidderen én lachen. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker uit 1935 en is een mix van spionagethriller en subtiele komedie waarin Hitchcock meester was. Richard Hannay wordt beschuldigd van een moord die hij niet heeft gepleegd. Hij slaat op de vlucht voor de politie en gaat zelf op zoek naar de moordenaar, om zo zijn onschuld te kunnen bewijzen. Deze hilarische en spectaculaire theatervoorstelling bevat legendarische scènes, waaronder wilde achtervolgingen, ontsnappingen en een finale die met ware doodsverachting wordt uitgevoerd. Met vier acteurs die tientallen rollen voor hun rekening nemen, is deze voorstelling de meest verbazingwekkende tour de force van het theaterseizoen. De productie wordt in Agora gemonteerd en de eerste try-out is dan ook in Lelystad te zien. Met Han Oldigs, Pegg y Vrijens, Joep Onderdelinden en Nico de Vries. Regie: Bruun Kuijt.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, vrijdag 16 september 20.15 uur
Bejubelde show 'Vielfalt' betovert en fascineert

Heeft u altijd al willen weten waar u terecht komt als u in een verdwijnkist stapt? 'Vielfalt', dé toneelhit van 2006, is weer terug in Nederland en biedt u een kijkje in de binnenwereld van een goochelaar. Waar vingervlugge trucs toch minder doorzichtig blijken dan we vermoeden. Niets is wat het lijkt. Meubels en mensen, alles en iedereen heeft een dubbele bodem. En zie dan nog maar eens een uitweg te vinden...'Vielfalt' is de vierde voorstelling van de Zweedse theatermaker Jakop Ahlbom. Werkend vanuit beweging versmelt hij muziek, acrobatiek, dans, illusionisme, slapstick en toneelbeeld tot één geheel. Het publiek wordt meegevoerd van dansante duetten naar komische acts en van trucs naar pure slapstick. In 'Vielfalt' onderneemt een man een moedige poging zijn zoekgeraakte geliefde terug te vinden. De voorstelling gaat over verlangen en fantasie, over illusie en desillusie. Het is een verhaal over de liefde en een ode aan de theatrale fantasie. Een prachtige zinsbegoochelende theat ervoorstelling voor jong én oud! 'Vielfalt' is de openingsvoorstelling van LelystART.

De pers over 'Vielfalt'
"Vielfalt is pure magie. Het is allemaal zo bizar en tegelijkertijd normaal in de wereld van Ahlbom dat je er vol verbazing naar kijkt en in meegezogen wordt" (de Volkskrant). "De trucs en het hoogstaande bewegingsspel wekken bewondering op. Maar bovenal is Vielfalt erg geestig" (NRC). "Vielfalt van Jakop Ahlbom is een lust voor het oog voor wie houdt van bizarre vondsten. Verbluffend is de scène waarbij uit de buik van de goochelaar een man verschijnt" (Haarlems Dagblad).

Over Jakop Ahlbom
Jakop Ahlbom (Zweden, 1971) heeft de afgelopen jaren met zijn eigen theatergroep een unieke signatuur ontwikkeld. Sinds 2000 werkt Ahlbom in wisselende samenstellingen aan opvallend oeuvre waaronder 'Vielfalt' (2006), 'De Architect' (2008) en 'Innenschau' (2010) en een nieuwe productie in maart 2012. Zijn voorstellingen zijn in binnen- en buitenland te zien en werden onder meer geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival en de Salzburger Festspiele.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.