Gemeente Eindhoven

E-bike en fiets het snelst, goedkoopst en milieuvriendelijkst

Donderdag 5 september vond de race tussen een ov-fiets (René v.d. Kerkhof), een elektrische ov-fiets (wethouder Joost Helms) en de elektrische citroen C-zero (Willy v.d. Kerkhof) plaats in Eindhoven. Wethouder Helms, op de elektrische ov-fiets, won met een tijd van 14.20 min. De race vond plaats tussen de High Tech Campus en het 18-Septemberplein in het kader van de Europese Mobiliteitsweek.

Oud PSV-voetballer René van de Kerkhof eindigde met de fiets op de tweede plaats met een tijd van 17.16 minuten. Zijn broer Willy van de Kerkhof werd derde met de elektrische Citroen C-zero. Naast de tijden zijn ook de kosten van de rit (parkeren en brandstof), de Co2 uitstoot en het aantal verbrande calorieën inzichtelijk: Tijd Kosten CO2 Calorieën
E-OV Fiets 14,20 min 0,12 0 200
OV Fiets 17,16 min 0 0 225
Citroën C-zero 20,05 min 4,24 0 38

Pak de fiets!

Wethouder Joost Helms is erg blij met de uitkomst: "Door de wedstrijd blijkt dat de fiets over het algemeen sneller in het gebruik is in de stad dan de auto. Daarnaast is het, door een lage Co2, beter voor de leefbaarheid in de stad en goed voor de gezondheid van de inwoners van Eindhoven. Dus laten we voortaan meer de fiets pakken naar de stad, het werk of om boodschappen te doen".
Start van de race op de High Tech Campus, v.l.n.r. René v.d. Kerkhof, wethouder Joost Helms en Willy v.d. Kerkhof.
Start van de race op de High Tech Campus, v.l.n.r. René v.d. Kerkhof, wethouder Joost Helms en Willy v.d. Kerkhof.