Politie Noord- en Oost Gelderland

Busruiten kapotgeschoten

Voorthuizen, Ermelo, 15-09-2011 o De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van een groot aantal ruiten van bushokjes op de weg tussen Voorthuizen en Ermelo. De vernielingen werden in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 september gepleegd. In Putten zijn ook autoruiten vernield. De politie is op zoek naar getuigen.

De politie kreeg rond 01.30 uur een melding dat er aan de Voorthuizerstraat in Putten een ruit van een bushokje kapot geschoten was. Agenten stelden direct een onderzoek in en het bleek dat er op de route tussen Voorthuizen en Ermelo meerdere ruiten van bushokjes vernield waren.

Aan de inslagen is te zien dat de ruitjes ingeschoten waren, vermoedelijk met een luchtbuks. Ook in Putten blijken in ieder geval vier autos op deze wijze beschadigd te zijn.

Tijdens het nu lopende onderzoek hebben verschillende getuigen melding gemaakt van een oude Amerikaanse auto waarvan de inzittenden vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor de vernielingen.

De politie onderzoekt de vernielingen en wil graag in contact komen met de mensen die iets gezien of gehoord hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

2011127146